Technologiecampus Gent

Start jouw verhaal hier

Inschrijven?

Schrijf je in!

Technologiecampus

Technologie is de passie die door de campus van Odisee in Gent stroomt, en die passie willen we graag met je delen. Daarom heeft Odisee op haar Technologiecampus sterk geïnvesteerd in modern ingerichte laboratoria en infrastructuur. Je vindt er een studentenrestaurant met een ruim aanbod aan warme maaltijden, belegde broodjes en snacks.

De campus

De Technologiecampus is een gezellige campus met veel groen en een bijzondere aandacht voor milieuzorg, geconcretiseerd via de deelname aan het Milieucharter. Je studeert aan de rand van de stad, op wandel- en fietsafstand van het centrum. De Technologiecampus is gemakkelijk bereikbaar: de trams en bussen stoppen voor de campus en je kan er gratis parkeren. Je hebt hier het gezelschap van 3500 medestudenten. 

Wat vind je het leukst aan de Technologiecampus?

Wat vind je leuk aan studentenstad Gent?

Hoe kom je elke dag naar de Technologiecampus?

Waarom heb je voor Odisee gekozen?

Wat is het verschil tussen secundair en hoger onderwijs?

Kinderen ontdekken technologie op Technologiecampus Gent

contact

Technologiecampus Gent
Gebroeders De Smetstraat 1
9000 Gent
T 09-265 86 10
E info.gent@odisee.be

Bereikbaarheid

Campus Gent is heel gemakkelijk te bereiken, op welke manier je ook komt: met het openbaar vervoer of met de auto. De hoofdingang van de Technologiecampus bevindt zich aan het Griendeplein. Een bijkomende ingang bevindt zich in de Guldenvliesstraat. Je kunt je parkeren boven- of ondergronds. Naast het receptiegebouw zijn parkeerplaatsen voor bezoekers. Meld je altijd aan bij de receptie!

Hoe er geraken?

 • Met het openbaar vervoer
 • Met de auto

Vanuit Sint-Pietersstation: tram 1 (halte Rabot) of tram 4 (halte Rabot of Brugsepoort).

Vanuit andere richtingen: halte Rabot.

 • bus 52 - Boekhoute-Assenede-Gent Zuid
 • bus 53 - Bassevelde-Ertvelde-Gent Zuid
 • bus 54 - Evergem Doornzele-Gent
 • bus 65 - (Ursel-)Zomergem-Gent Arteveldepark
 • bus 67 - Eeklo PTI-Waarschoot-Zomergem-Gent Arteveldepark
 • bus 69 - (Eeklo-)Waarschoot-Gent 

Vanuit andere richtingen: halte Brugsespoort/Begijnhoflaan (van daaruit enkele minuten naar achterzijde campus in Guldenvliesstraat/Bargiekaai).

 • bus 3 - Mariakerke Post-Gentbrugge Braemkasteel
 • bus 17 - Drongen Station-P&R Oostakker
 • bus 18 - (Merendree)-Drongen Luchteren-P&R Oostakker
 • bus 38 - Gent Blaarmeersen-Sint-Amandsberg Achtendries
 • bus 39 - Gent Blaarmeersen-Oostakker Dorp

Wegens werken in centrum Gent (Kobra-project) volgen sommige buslijnen een omleiding. Meer info op De Lijn.
         

E40 Brugge-Oostende: afrit Gent-West/Drongen: Volg de Drongen­­se­steen­weg tot aan de kleine ring rond Gent. Ga recht­door tot aan de kerk. Sla rechtsaf. Rijd over de Phoenix­brug en sla daar linksaf. Neem de tweede straat rechts (pijl Tech­­no­­logie­­campus) en rijd via de Gulden­­vlies­­straat naar binnen.

E40 Brussel-Aalst: Neem in Merel­beke de afrit en volg de ring (R4) richting Eeklo. Neem afrit Gent-Blaar­­meersen en volg richting Gent, tot op de Drongen­­se­­steen­weg. Ga rechtdoor aan de kleine ring tot aan de kerk. Sla rechtsaf. Rijd over de Phoenix­­brug en sla linksaf. Neem de tweede straat rechts (pijl Tech­­no­­lo­gie­­camp­us) en rijd via de Gulden­­vlies­­straat naar binnen.

E40/E17 afrit Gent-centrum/Andere richtingen: Volg de ring rond Gent richting Eeklo. Rijd tot de Nieuwe Wandeling ("Carrefour" op de hoek) en sla rechtsaf en ga rechtdoor tot aan de derde lichten. Sla linksaf. De campus ligt aan je linker zijde.

Eeklo (N9): Sla rechtsaf aan de brug voorbij de Paling­­huizen (aan de Nieuwe Vaart) in de Gebroeders De Smetstraat (volg de tramlijn). Rijd de straat uit en draai rechtsaf de hoofd­ingang van de campus op aan het Griendeplein.