Cultuuraanbod Brussel, Dilbeek en Schaarbeek

Lees hier meer over het cultuuraanbod voor campus Brussel, Dilbeek en Schaarbeek.

Cultuur, ontspanning en studentenleven

Sound of sprouts: dé muziekwedstrijd voor studerend Brussel!

Sound of Sprouts is een muziekwedstrijd voor Brusselse studenten. Alle stijlen zijn welkom: van pop tot rock en van hiphop naar reggae.
Enige voorwaarde voor deelname: minstens één van je bandleden studeert momenteel aan VUB, EhB of een Brusselse campus van Odisee, LUCA of KU Leuven.

De organisatie selecteert via vi.be 6 artiesten die mogen aantreden in twee halve finales. Vervolgens kiest een professionele jury 4 artiesten voor de finale in de legendarische AB. Twee speelkansen dus in de mooiste zalen van Brussel!

Wat valt er te winnen in de finale?

  • Een podiumplek op de Main Stage van Brussel Brost;
  • Opnametijd in een professionele studio;
  • Een speelkans op een Stoemp! Brussels Caféconcert.

Studentenverenigingen en studentenorganisaties

Campus Brussel telt meerdere studentenverenigingen, studentenclubs, studentenorganisaties, ... Elk hebben ze hun eigenheid en representeren ze één of meerdere studiegebieden of faculteiten. Er is ook een fotoclub, muziekclub, gamingclub, ... Leer ze allemaal kennen in het overzicht hieronder.

Aanvragen voor erkenning, subsidiëring en het bijhorende reglement voor studentenorganisaties dienen opgevraagd te worden bij STUVO.

Irioka 

KUBA

Honim 

Pro Gaudio 

Aloisiana 

ST.orm 

ESN KULbrussels 

AIESEC Brussels

KULbruxMUN

Capitant

Corporate Women Association (CWA) 

AFC Brussels

Music on Campus

Green Office KUL Brussels

Campus Brussels Debate Club

Rotaract KU Leuven Brussels

ISCEB

TEDX KUL Brussels

Ekonomika Brussels

Scaleta

LASS (Latin Student Society)

BASS (Brussels Arab Student Society)

SASS (South Asian Student Society)

GG Campus Brussels (gaming club)

Stellaris Photo Club 

Chess Club Campus Brussels

Brussels Student Investment Club 

 

concert publiek handen maken hartje
Studentenwerking campus Brussel
Cultuur en ontspanning

Ontdek cultuur in Brussel

  • Agenda: wat is er te doen in Brussel?
  • Concerten, expo lezingen
  • Musea
  • Theater, toneel, opera
  • Cinema
  • Party

Algemeen

Gratis In Brussel

De website Gratis in Brussel geeft dag na dag een kant-en-klaar weekoverzicht van alles wat er gratis in de hoofdstad te beleven valt. Van gratis concerten, film, feestjes en festivals tot rondleiding, expo's en lezingen.
Agenda 02 Overzicht van alle culturele evenementen die er gepland zijn in de 19 Brusselse gemeenten.
Paspartoe Paspartoe is de vrijetijdspas voor Brussel. Met deze pas kan je voordelig aan tal van cultuur- en sportactiviteiten deelbemen. Cursussen, concerten, tehatervoorstellingen, … paspartoe is je sleutel tot vrije tijd in Brussel.
Gratis wekelijks cultuuragenda in je brievenbus? Abonneer je op het gratis magazine 02 en ontvang wekelijks de culturele agenda van Brussel in je brievenbus.

Concerten – Expo – Lezingen

Beursschouwburg

De Brusselse Beursschouwburg is een multidisciplinair kunstencentrum. Je kan er terecht voor theatervoorstellingen, films, concerten, expo’s, debatten en lezingen. Beursschouwburg staat bekend als een huis dat jonge en vernieuwende artiesten een platform biedt. Je vindt er de grote namen van morgen terug. Je kan heel wat ontdekkingen doen, aan een lage prijs en in een leuke sfeer.

AB – Ancienne Belgique De AB is de muziektempel van Brussel. Bekende nationale en internationale bands staan hier altijd geprogrammeerd.
Botanique Mythische concertzaal en tentoonstellingsruimte in hartje Brussel.
Recyclart Kunstencentrum met een ‘underground’ programmatie. Het centrum ligt dan ook letterlijk onder een treinstation. Op de agenda o.a. concerten, feestjes expo’s, films…
De Vaartkapoen VK concerts concentreert zich op volgende muziekgenres: garagerock, punk, reggae, dub, ragga, hiphop, elektronica, metal en experimentele muziek. In al deze genres willen ze opkomend internationaal en lokaal talent een eerste middelgroot podium in België bieden.
Cirque Royal – Koninklijk Circus Dit voormalige circus is wellicht een van de gezelligste zalen van Brussel. Botanique organiseert er regelmatig concerten, maar er vinden ook op tijd en stond dansspektakels en shows plaats die gesmaakt worden door jong en oud.

Musea

Brusselsmuseums.be bundelt alle info over de meer dan 100 musea in Brussel.
Enkele musea zijn gratis (altijd!) of gratis op bepaalde dagen. Zeker de moeite waard!

Theater/Toneel/Opera

KVS Als Brussels stadstheater kiest KVS ervoor een platform te zijn voor een waaier aan stemmen en verhalen uit de meertalige en superdiverse hoofdstad van België en Europa.
Kaaitheater Het kunstencentrum Kaaitheater presenteert theater, dans en concerten, met een sterke nadruk op vernieuwend werk. Veel aandacht gaat naar het opzetten van eigen producties en coproducties, met kunstenaars en groepen uit binnen- en buitenland.
De Munt De Koninklijke Muntschouwburg te Brussel, meestal kortweg De Munt genoemd, is een concertzaal voor opera, balleten klassieke muziek.

Cinema

Cinenews.be geeft je een overzicht van de bioscoopzalen en filmprogrammaties in Brussel.

Party

Overzicht van de populairste clubs en feestzalen in Brussel:
Fuse, Mirano, Bloody LouisYou, C12Zodiak