Cultuuraanbod Brussel, Dilbeek, Schaarbeek

Lees hier meer over het specifieke cultuuraanbod van campus Brussel.

Cultuur, ontspanning en studentenleven

Sound of sprouts: dé muziekwedstrijd voor studerend Brussel!

Sound of Sprouts is een muziekwedstrijd voor Brusselse studenten. Alle stijlen zijn welkom: van pop tot rock en van hiphop naar reggae.
Enige voorwaarde voor deelname: minstens één van je bandleden studeert momenteel aan VUB, EhB of een Brusselse campus van Odisee, LUCA of KU Leuven.

De organisatie selecteert via vi.be 6 artiesten die mogen aantreden in twee halve finales. Vervolgens kiest een professionele jury 4 artiesten voor de finale in de legendarische AB. Twee speelkansen dus in de mooiste zalen van Brussel!

Wat valt er te winnen in de finale?

  • Een podiumplek op de Main Stage van Brussel Brost;
  • Opnametijd in een professionele studio;
  • Een speelkans op een Stoemp! Brussels Caféconcert.

Studentenverenigingen

Campus Brussel telt meer dan 10 studentenverenigingen. Elk hebben ze hun eigen normen en waarden en representeren ze één of meerdere studiegebieden/ faculteiten.

Interesse om je studentenleven kleur te geven en je aan te sluiten bij één van de studentenverenigingen? Bekijk dan het overzicht met info over de verenigingen en link naar hun website.

Aanvragen voor erkenning, subsidiëring en het bijhorende reglement voor studentenclubs dienen opgevraagd te worden bij STUVO.

STUVO goes out

Brussel is de hoofdstad en de grootste studentenstad van België. Dat in een grootstad leuke feestjes zijn is logisch. STUVO geeft studenten graag een duwtje in de rug om die feestjes te gaan ontdekken.

Elke maand selecteren we vanuit STUVO een party of festival in Brussel waar we voor de studenten van Odisee en KU Leuven campus Brussel een korting hebben voorzien.

Hou onze facebookpagina in de gaten om te weten op welk Brussels feestje we deze maand gaan dansen!

concert publiek handen maken hartje
Studentenwerking campus Brussel
Cultuur en ontspanning

Ontdek cultuur in Brussel

  • Agenda: wat is er te doen in Brussel?
  • Concerten, expo lezingen
  • Musea
  • Theater, toneel, opera
  • Cinema
  • Party

Algemeen

Gratis In Brussel

De website Gratis in Brussel geeft dag na dag een kant-en-klaar weekoverzicht van alles wat er gratis in de hoofdstad te beleven valt. Van gratis concerten, film, feestjes en festivals tot rondleiding, expo's en lezingen.
Agenda 02 Overzicht van alle culturele evenementen die er gepland zijn in de 19 Brusselse gemeenten.
Paspartoe Paspartoe is de vrijetijdspas voor Brussel. Met deze pas kan je voordelig aan tal van cultuur- en sportactiviteiten deelbemen. Cursussen, concerten, tehatervoorstellingen, … paspartoe is je sleutel tot vrije tijd in Brussel.
Gratis wekelijks cultuuragenda in je brievenbus? Abonneer je op het gratis magazine 02 en ontvang wekelijks de culturele agenda van Brussel in je brievenbus.

Concerten – Expo – Lezingen

Beursschouwburg

De Brusselse Beursschouwburg is een multidisciplinair kunstencentrum. Je kan er terecht voor theatervoorstellingen, films, concerten, expo’s, debatten en lezingen. Beursschouwburg staat bekend als een huis dat jonge en vernieuwende artiesten een platform biedt. Je vindt er de grote namen van morgen terug. Je kan heel wat ontdekkingen doen, aan een lage prijs en in een leuke sfeer.

AB – Ancienne Belgique De AB is de muziektempel van Brussel. Bekende nationale en internationale bands staan hier altijd geprogrammeerd.
Botanique Mythische concertzaal en tentoonstellingsruimte in hartje Brussel.
Recyclart Kunstencentrum met een ‘underground’ programmatie. Het centrum ligt dan ook letterlijk onder een treinstation. Op de agenda o.a. concerten, feestjes expo’s, films…
De Vaartkapoen VK concerts concentreert zich op volgende muziekgenres: garagerock, punk, reggae, dub, ragga, hiphop, elektronica, metal en experimentele muziek. In al deze genres willen ze opkomend internationaal en lokaal talent een eerste middelgroot podium in België bieden.
Cirque Royal – Koninklijk Circus Dit voormalige circus is wellicht een van de gezelligste zalen van Brussel. Botanique organiseert er regelmatig concerten, maar er vinden ook op tijd en stond dansspektakels en shows plaats die gesmaakt worden door jong en oud.

Musea

Brusselsmuseums.be bundelt alle info over de meer dan 100 musea in Brussel.
Enkele musea zijn gratis (altijd!) of gratis op bepaalde dagen. Zeker de moeite waard!

Theater/Toneel/Opera

KVS Als Brussels stadstheater kiest KVS ervoor een platform te zijn voor een waaier aan stemmen en verhalen uit de meertalige en superdiverse hoofdstad van België en Europa.
Kaaitheater Het kunstencentrum Kaaitheater presenteert theater, dans en concerten, met een sterke nadruk op vernieuwend werk. Veel aandacht gaat naar het opzetten van eigen producties en coproducties, met kunstenaars en groepen uit binnen- en buitenland.
De Munt De Koninklijke Muntschouwburg te Brussel, meestal kortweg De Munt genoemd, is een concertzaal voor opera, balleten klassieke muziek.

Cinema

Cinenews.be geeft je een overzicht van de bioscoopzalen en filmprogrammaties in Brussel.

Party

Overzicht van de populairste clubs en feestzalen in Brussel:
Fuse, Mirano, Bloody LouisYouSpiritoC12ZodiakMadame Moustache