Odisee toont projecten tijdens Dag van de Wetenschap

Wij schrijven ons verhaal

Lees alle verhalen

TOVERBOSSEN, CODES KRAKEN, RAKETTEN BOUWEN EN EEN DIËTIST IN JE BROEKZAK

Op zondag 25 november vindt de Dag van de Wetenschap plaats. Hogeschool Odisee laat die niet zomaar voorbijgaan en organiseert 36 activiteiten verspreid over de campussteden Aalst, Brussel, Gent en Sint-Niklaas. “Op de Dag van de Wetenschap willen we als hogeschool tonen met welke innovatieve projecten we dagelijks bezig zijn”, zegt Iris Vandevelde, wetenschapscommunicator Odisee. “In Brussel en Gent nemen we met Odisee deel aan de lokale wetenschapsfestivals. In Aalst en Sint-Niklaas vinden onze activiteiten op de campus zelf plaats.”

Aalst: escape room ‘De Werfkeet’

Op de Odisee-campus in Aalst wordt een heuse escape room gemaakt. “Met de escape room De Werfkeet willen we jongeren goesting doen krijgen in de gevarieerde wereld van de bouw” zegt Stijn Van der Meersch, docent in de Odisee-bacheloropleiding Bouw. “De escape room omvat opdrachten die verschillende facetten van de bouwwereld laten zien. Zo zullen de deelnemers plannen ontcijferen en warmte zichtbaar maken met een warmtebeeldcamera. Iedereen in Aalst mag zo de code van het slot van ‘De werfkeet’ proberen te kraken.”

Voor een volledig overzicht van de Odisee-activiteiten in Aalst, ga naar https://bit.ly/2TxZjPk.

Gent: een diëtist in je broekzak

Het WoooW Wetenschapsfestival in Gent organiseert samen met Odisee enkele leerrijke activiteiten om wetenschap dichter bij de mensen. Zo kunnen bezoekers in het Industriemuseum terecht om een nieuwe app voor diëtisten te ontdekken. De app is een ontwikkeling van de Odisee-bacheloropleidingen Voedings- en dieetkunde en Elektronica-ICT.

Voor een volledig overzicht van de Odisee-activiteiten in Gent, ga naar https://bit.ly/2DSPKGf.

Brussel: kinderen in ‘Het Toverbos’

Kinderen uiten hun gevoelens en gedachten vaak via een spel. Het Toverbos is een spelmethode waarbij kinderen met handpoppen die vaardigheden aanleren. Deze activiteit wordt georganiseerd door het Wetenschapsfestival in Brussel en hogeschool Odisee. Kinderen en ouders kunnen voor deze activiteit in de voormiddag terecht in het Muntpunt in hartje Brussel.

Voor een volledig overzicht van de Odisee-activiteiten in Brussel, ga naar https://bit.ly/2DPRm3F.

Sint-Nikaas: lanceer je eigen raket

Op Campus Sint-Niklaas van Odisee kunnen bezoekers onder meer tussen 10u en 12u hun eigen waterraket bouwen en zien welke raket het hoogste vliegt: die met warm water of die met koud water?

Voor een volledig overzicht van de Odisee-activiteiten in Sint-Niklaas, ga naar https://bit.ly/2QiITLU.

Meer info (niet voor publicatie)

Iris Vandevelde, coördinator Wetenschapscommunicatie Odisee. E-mail: iris.vandevelde@odisee.be