Terug

Naar het hoger onderwijs?

Toekomstige student in huis?

Lees onze complete gids voor ouders

Download

Proficiat!

Je zoon of dochter is – bijna – klaar voor de mooiste tijd van zijn of haar leven: de studentenjaren. Verder studeren aan het hoger onderwijs is een grote stap. Voor veel gezinnen is het ook een sprong in het onbekende. Tal van vragen gaan door je hoofd.

  • Welke studierichting past nu écht bij mijn kind?
  • Wat zijn zijn sterktes en zwaktes, kennis en vaardigheden?
  • Zal mijn zoon of dochter de studie aankunnen?
  • Aan welke instelling zal hij of zij zich thuis voelen?
  • En waarmee kan ik, als ouder, mijn kind helpen?

Bij Odisee geloven we - en wéten we ook uit onderzoek - dat de beste studiekeuze samen gemaakt wordt. Daarom gaan we graag samen met jou en je zoon of dochter op pad. Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken, zorgden we voor een compacte gids met alle essentiële informatie voor ouders van toekomstige studenten.

Lees de gids voor ouders

Begrippen uit het hoger onderwijs?

Zo maakten onze studenten hun studiekeuze!

Daarom raden studenten Odisee aan

Samen naar de beste keuze

De Vlaamse hogescholen en universiteiten bieden samen meer dan 300 opleidingen aan, verspreid over 13 hogescholen en 5 universiteiten. Veel keuze dus. Hoe pikt je zoon of dochter er nu een studie uit die echt bij hem of haar past én die haalbaar is?

Bij Odisee willen we je zo goed mogelijk helpen om je studiekeuze te maken. Daarom legden we een stappenplan vast dat je samen met je zoon of dochter kunt doorlopen in het laatste jaar van het middelbaar.

Veel succes met de keuze!

  • Stap 1: Brochures aanvragen
  • Stap 2: Studieadvies inwinnen
  • Stap 3: SID-in bezoeken
  • Stap 4: Kom naar een infodag
  • Stap 5: Stuur je zoon of dochter naar een open les

Vraag samen brochures aan

Wil je meer weten over een van onze opleidingen? Vraag dan de brochure aan. We sturen ze graag naar je op.

www.odisee.be/brochures

 

Win studieadvies in

Ook voor een goed gesprek over je studiekeuze kun je bij ons terecht. Samen zoeken we uit wat de talenten en interesses van jouw kind zijn en welke opleidingen daarbij aansluiten.

Mail naar: studieadvies@odisee.be

 

Bezoek een SID-in

In januari en februari worden er Studie-informatiedagen (in het kort: SID-ins) georganiseerd in de vijf Vlaamse provincies. Je kind kan er kennismaken met alle studiemogelijkheden na het secundair onderwijs. Uiteraard heeft Odisee er ook een stand.

Kom naar een infodag

Van maart tot september zijn er infodagen. Een infodag is de ideale gelegenheid om informatie te krijgen uit eerste hand: je kunt studenten en docenten aan de tand voelen en je kunt het studiemateriaal en de labo’s bekijken.

www.odisee.be/infodagen

Volg een les mee

De laatste twee woensdagen in maart kunnen toekomstige studenten echte lessen en labo’s bijwonen. Tussen echte studenten en krijgt je zoon of dochter een voorsmaakje van wat hem of haar volgend jaar te wachten staat. Weet ook dat het niet de bedoeling  is dat ouders de lessen mee volgen... Snel aanmelden is de boodschap, want de zitjes zijn beperkt. 

www.odisee.be/openlesdagen

Goesting om samen te studeren met je zoon of dochter?

Ga ervoor!

Carrièreswitch, bijscholen, specialiseren?

Bij Odisee gaan we voor levenslang leren. We hebben dan ook een groot aanbod van opleidingen die perfect te combineren zijn met een job of gezin. Van graduaten, bachelors in afstandsonderwijs, postgraduaten, banaba's tot studiedagen. Mogelijkheden genoeg om ook jezelf alle kansen te geven.