Infodag Odisee krijgt pak meer bezoekers dan 2018, gloednieuwe graduaten in trek

Wij schrijven ons verhaal

Lees alle verhalen

Zaterdag vindt aan Odisee de eerste infodag van 2019 plaats. De hogeschool verwelkomt liefst 20 procent meer bezoekers dan vorig jaar. Voor het eerst staan ook de gloednieuwe graduaatsopleidingen op het menu. Vooral het graduaat Marketing- en communicatiesupport trekt heel wat nieuwsgierige bezoekers.

"We tellen twee dagen vóór de infodag al 20 procent meer inschrijvers dan het totale aantal inschrijvingen op dezelfde infodag vorig jaar", klinkt het bij Harry Parys, directeur Student en talent aan Odisee. "Dat heeft voor een groot deel te maken met de nieuwe graduaatsopleidingen: het aantal ingeschreven bezoekers dat zegt interesse te hebben in een van de Odisee-graduaten, bedraagt ruim 10 procent van het totale aantal." Odisee biedt 9 nieuwe graduaatsopleidingen aan (zie verder voor meer info).

Marketinggraduaat meest populair

Vooral het graduaat Marketing- en communicatiesupport lokt opvallend veel geïnteresseerden naar onze infodag van zaterdag. "Dat verbaast ons niet helemaal", zegt Véronique Graind'Orge, coördinator van de opleiding. "Marketing is sowieso een zeer populaire studierichting, ook in ons reguliere bacheloraanbod. Met dit volledig nieuwe graduaat spreken we nu ook een groep studenten aan die het thema meteen vanuit de praktijk willen benaderen. Onze graduaten bevatten immers een grote brok werkplekleren." (lees verder onder de foto)


Odisee verwacht 20 procent meer bezoekers dan op dezelfde infodag vorig jaar.

Kennismaken via infodag

Tijdens een infodag krijgen toekomstige Odisee-studenten de kans om de hogeschool van dichtbij te leren kennen. "Ze maken kennis met de opleidingen, kunnen vragen stellen aan studenten en docenten en krijgen een rondleiding op de campus", zegt Harry Parys. "We hopen natuurlijk dat we deze bezoekers zaterdag kunnen overtuigen om zich in te schrijven voor een opleiding aan Odisee."

Over de graduaatsopleidingen

Vanaf academiejaar 2019-2020 worden de HBO5-opleidingen, die nu nog deel uitmaken van de Centra voor Volwassenenonderwijs,  overgeheveld naar de hogescholen. We spreken dan van graduaatsopleidingen. Met een graduaatsopleiding behaal je op twee jaar tijd een diploma hoger onderwijs. De opleiding situeert zich tussen het secundair onderwijs en een bacheloropleiding en is erg praktijkgericht. Concreet betekent het dat Odisee vanaf 1 september 2019 naast 25 bacheloropleidingen ook 9 graduaatsopleidingen aanbiedt:

  • Graduaat Accounting administration
  • Graduaat Elektromechanische systemen
  • Graduaat Informatica - systemen en netwerken
  • Graduaat Maatschappelijk werk
  • Graduaat Marketing- en communicatiesupport
  • Graduaat Productiebeheer Land- en tuinbouw
  • Graduaat Programmeren
  • Graduaat Werforganisatie
  • Educatief graduaat Secundair onderwijs

Contact (niet voor publicatie)

Arno De Wispelaere, persverantwoordelijke Odisee. E-mail: arno.dewispelaere@odisee.be.