Gevel Campus Aalst omgetoverd tot wellicht grootste kunstwerk van het land

Wij schrijven ons verhaal

Lees alle verhalen

Op woensdag 24 april werd het kunstwerk ‘A Time And Space Odisee’ van Gilles Van Schuylenbergh officieel ingehuldigd. Dit werk, dat de volledige gevel van de Odisee-hogeschool Campus Aalst beslaat, is vermoedelijk het grootste kunstwerk van ons land door één artiest gemaakt.

Zeven maanden werkte Gilles Van Schuylenbergh aan ‘A Time And Space Odisee’. Het werk beslaat 1.100 m² over een lengte van een halve kilometer. De circa 2.000 studenten van Odisee en KU Leuven Campus Aalst kunnen het kunstwerk voortaan dagelijks bewonderen op de gevel van hun campus.

‘A Time and Space Odisee’ is een reflectie van wat zich in en rond het gebouw van de hogeschool afspeelt. “Toen ik voor het eerst kwam kijken naar de gevel van de campus, wist ik niet goed wat er tussen de muren van Odisee-campus allemaal gebeurt”, aldus Gilles Van Schuylenbergh. “Ik ben op ontdekking gegaan en heb de tocht vastgelegd met mijn fototoestel. Die versnippering in tijd en ruimte heb ik vervolgens weer aan elkaar geschilderd. Daardoor is dit een werk waarin je telkens weer iets anders opmerkt.”


Het kunstwerk beslaat zo'n 1.100 vierkante meter gevel.


Meer info (niet voor publicatie)

Koen Van de Moortele, communicatie Odisee Campus Aalst. E-mail: koen.vandemoortele@odisee.be