Wat na je opleiding Lager onderwijs?

Opleiding van je dromen gevonden?

Inschrijven

Ik schrijf me in!

Werken als leerkracht

Onderwijzer(es) is een heel veelzijdig beroep. Je leert kinderen lezen, oefent verschillende vaardigheden met hen in en zorgt ervoor dat ze na zes jaar perfect voorbereid naar het secundair onderwijs kunnen overschakelen. Het is de taak van onze alumni om kinderen te begeleiden in hun ontdekkingstocht van de wereld en zichzelf. En dat doen ze stuk voor stuk met veel enthousiasme.

Wist je dat 97,3% van de afgestudeerden na 1 jaar al aan het werk is?

Verder studeren

Afgestudeerd?

Waar kun je aan de slag?

Waarschijnlijk ga je aan de slag als leraar Lager onderwijs met doorgroeimogelijkheden op basis van je ervaring en eventuele bijkomende opleidingen zoals zorgcoördinator, beleidsondersteuner, directeur basisschool, pedagogische begeleiding, inspectie of navorming. Een klein deel van onze studenten komt in andere branches terecht. Ze kiezen dan bijvoorbeeld voor een job in het sociaal-cultureel werk of in de administratie.

Stijn, Alumni
"Ik koos voor Lager onderwijs omdat ik de kinderen echt iets wil bijbrengen. Ik heb het dan niet enkel over het cognitieve aspect, maar vooral ook over het emotioneelaffectieve. Ik hoop dat ik elk kind in mijn klas zal kunnen laten ontplooien en laten openbloeien tot een prachtig, bewust en kritisch individu."

Infodag

Meer te weten komen?

Ik kom
Stijn, Alumni
"In onze opleiding ervaren we zelf wat we onze leerlingen later willen laten ervaren. Zo doen we zelf een stadsexploratie met opdrachten. En we hebben veel stages. Het aantal uren dat je zelf lesgeeft, bouwt tijdens de opleiding mooi op. Aan het einde van de rit heb je in alle leerjaren gestaan."

Schrijf je eigen verhaal

Inschrijven