Bijna 900 inschrijvingen voor openlesdag Odisee. Leerlingen ontdekken hogeschool van binnenuit

Wij schrijven ons verhaal

Lees alle verhalen

Op woensdag 20 en 27 maart zet hogeschool Odisee haar lessen open voor toekomstige studenten. Leerlingen uit het middelbaar onderwijs die willen proeven van het hoger onderwijs, zijn welkom om een of meerdere echte lessen bij te wonen. De formule heeft succes, blijkt uit het aantal inschrijvingen. De teller staat intussen bijna op 900 inschrijvingen op alle campussen samen.

Elk jaar in maart opent Odisee haar deuren voor geïnteresseerde leerlingen uit het secundair onderwijs. Alle 25 bacheloropleidingen van de hogeschool hebben enkele open lessen op het programma. “Op die manier kunnen toekomstige leerlingen ondervinden hoe het er in een echte les aan toegaat”, zegt Candice De Windt, directeur van de professionele opleidingen aan Odisee. “Ze zitten in de klas tussen de studenten van de opleiding, en kunnen dus al hun vragen kwijt – ook aan de docenten. Proeven van het hoger onderwijs is zo de beste manier om een realistisch beeld te krijgen van het hoger onderwijs en om dus een goede studiekeuze te maken. Toekomstige studenten krijgen dankzij de lessen zicht op de manier van lesgeven, de infrastructuur van de campus en het niveau van de leerstof.”


Praktisch

Meer info is te vinden op https://www.odisee.be/openlesdagen, een overzicht van alle lessen staat op https://www.odisee.be/zoek-je-openlesdag.

Contact (niet voor publicatie)

Arno De Wispelaere, perscommunicatie Odisee. E-mail: arno.dewispelaere@odisee.be.