Odisee organiseert WALK-IN voor studenten in spé en hun ouders

Wij schrijven ons verhaal

Lees alle verhalen

Op zaterdag 18 november organiseert de Odisee-hogeschool voor de tweede keer een walk-in, een kennismakingsdag voor laatstejaarsscholieren van het middelbaar onderwijs en hun ouders. Op die manier wil Odisee toekomstige studenten op een optimale manier begeleiden in hun studiekeuzeproces.

Kennismaken met hoger onderwijs

Komend weekend organiseert de Odisee-hogeschool voor het tweede jaar op rij haar Walk-in: een infoavond voor hogeschoolstudenten in spe en hun ouders. “Abituriënten en hun ouders maken er onder meer kennis met onze hogeschool, ontdekken wat hoger onderwijs precies inhoudt, komen te weten wat studiepunten zijn en leren onze talentaanpak kennen”, zegt Candice De Windt, voorzitter Professioneel onderwijs aan Odisee. “Deze walk-in verschilt dan ook van onze reguliere infodagen, die we organiseren op 17 maart, 21 april, 23 juni en 8 september 2018. Op die dagen kunnen bezoekers informatie krijgen over specifieke opleidingen waarin ze geïnteresseerd zijn, terwijl de walk-in van zaterdag ook algemener is. Natuurlijk kunnen ze, net zoals op de infodagen, al hun vragen stellen aan de docenten en studenten van onze bacheloropleidingen.”

Vroege studiekiezers

Met deze walk-in speelt Odisee in op het feit dat veel laatstejaarsstudenten uit het secundair onderwijs al vóór Nieuwjaar een studiekeuze maken. “Onderzoek leert dat een goede studiekeuze leidt tot een succesvoller studieparcours. Daarom geven we kandidaat-studenten al tijdens het eerste semester alle mogelijke informatie en begeleiding. Zo kunnen ze een weloverwegen studiekeuze maken.” De walk-in vindt plaats op vier campussen van Odisee: Campus Dirk Martens in Aalst, Campus Brussel, Technologiecampus Gent en Campus Waas in Sint-Niklaas. Ouders en abituriënten die interesse hebben in opleidingen van Campus Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen (Schaarbeek) en Campus Parnas (Dilbeek) zijn ook welkom op Campus Brussel.

Alle informatie op www.odisee.be/walkin.