Gepubliceerd op 12-05-2022

Info-avond: Wat na Gezinswetenschappen?

Alumni GW

Straks heb je als derdejaars je diploma op zak. Welke richting wil je hiermee uit? Ook als tweedejaars ben je misschien nieuwsgierig naar alle mogelijkheden die je hebt qua werk, of welke studies je hierna nog kan gaan doen. 

Op deze info-avond, op maandag 20 juni, willen we jullie adviseren en inspireren, en vooral: jullie ondersteunen in jullie eigen keuze. We nodigen afgestudeerden uit die een fijne job vonden met hun diploma, of die nog een andere opleiding gingen volgen. En ook werkgevers en VDAB-mensen die mee kunnen bouwen aan jullie toekomst.

De avond bestaat uit twee gedeelten (16u30-18u30 en 18u30-21u); je kan inpikken wanneer het jou past.

Programma

16u30: Onthaal

17u-17u15: Welkom en inleiding door opleidingshoofd Miet Timmers

17u15-18u15: Wat verwacht het werkveld van jou? Plenair panelgesprek in zaal Fresia 
Werkgevers en loopbaanbegeleiders verklappen welke kwaliteiten zij het meest appreciëren bij afgestudeerden van een sociale opleiding. Hoe moet je je opstellen? Welke kennis en vaardigheden zet je best in de verf? Welke basishouding wordt verwacht? 
(Het panelgesprek zal worden opgenomen)

18u30-21u: Workshops en gesprekstafels

Workshops: experten en ervaringsdeskundigen verklappen al hun ins en out

18u30-19u30: eerste reeks workshops

  • Tips & tricks bij het solliciteren, begeleid door Bie Vanseveren en Liesbeth Devriendt
  • Verder studeren na Gezinswetenschappen: wat zijn de mogelijkheden? Begeleid door Leen Smisdom en Lydwine Meyhi
  • Zelfstandig worden als gezinswetenschapper, na een extra opleiding als therapeut: meer info over psychotherapie & samenwerken in een groepspraktijk. Begeleid door afgestudeerden Inge Hechtermans en Carine Van Ighem

19u30-20u30: tweede reeks workshops

  • BanaBa Psychosociale gerontologie na Gezinswetenschappen: in deze opleiding krijg je een beter inzicht in de leefwereld en de noden van ouderen, zodat je de schakel kunt vormen tussen oudere personen, hun omgeving, het aanbod van dienst- en hulpverlening en het beleid. Begeleid door Joris Van Puyenbroeck
  • Kiezen voor een onderwijsloopbaan na Gezinswetenschappen? Introductie in een breed verhaal rond onderwijs en zorg: mogelijkheden en aandachtspunten bij solliciteren. Begeleid door Ward De Boe
  • JUMP (Odisee-ondersteuning bij ondernemen), begeleid door Joris Dewispelaere 
    Ontdek speels en interactief wat de Broedplek sociaal ondernemen @ campus Schaarbeek, de ankerpersoon ondernemen en het Odisee-brede aanbod m.b.t. ondernemen voor jou kunnen betekenen. Voor alle studenten die een eigen initiatief willen starten of in een bestaande organisatie vernieuwend aan de slag willen.

Doorlopend: gesprekstafels in zaal Zonnebloem

Meer dan 30 afgestudeerden uit verschillende sectoren zitten klaar om jou nog meer tips te geven, op maat van jouw interesses. Waar botsen zij tegenaan? Welke specifieke opportuniteiten zien zij? 

Praktisch

Info-avond op Campus Schaarbeek
Maandag 20 juni, 16u30-21u
Deelname is gratis; hapjes en drankjes worden voorzien in zaal Zonnebloem
Inschrijven is wel nodig en doe je online, ten laatste op 15 juni
 

Dat zijn korte portretjes van afgestudeerden die vertellen over hun job en hoe hun opleiding hen daarbij concreet helpt.
We kijken er al naar uit om ook jou hier een keer in te portretteren... Houd ons dus zeker op de hoogte van je verdere werkervaringen!

Bekijk hier de reeks

 

Welkom op 20/06!

Deelname is gratis maar aanmelden moet, voor 15/06

Laatst aangepast door Lut Verstappen op 17/05/2022
Aangemaakt door Lut Verstappen op 12/05/2022