Werkwoordenwiel waarmee je nooit meer dt-fouten maakt nu ook te koop

Het werkwoordenwiel van Odisee-oud-student Yannick Vercauteren, waarmee je nooit meer dt-fouten schrijft, is vanaf vandaag te koop voor iedereen. Het begon als een bachelorproef, maar eind december werd het zo’n overweldigend succes dat hogeschool Odisee en Yannick besloten om het wiel ook effectief op de markt te brengen. Ze gingen in zee met schoolmaterialenmaker Baert voor de productie en verkoop van het werkwoordenwiel aan scholen, organisaties en bedrijven. Vanaf vandaag ligt het wiel ook in de winkels van de Standaard Boekhandel.

Werkwoordenwiel

Eind december presenteerde Yannick Vercauteren, die net afgestudeerd was in de opleiding secundair onderwijs van hogeschool Odisee, zijn bachelorproef aan de buitenwereld. Het ging om het ‘werkwoordenwiel’, een handige tool waarmee je werkwoorden vervoegen niet alleen vergemakkelijkt maar ook leuker en interessanter maakt. Intussen is Yannick leerkracht Nederlands aan het Oscar Romerocollege in Dendermonde.

Wat begon als een creatief idee draaide meteen uit op veel meer. Leerkrachten, logopedisten, mama’s en papa’s van kinderen met dyslexie, maar ook vele anderen namen massaal contact op met de Odisee hogeschool om een werkwoordenwiel te kunnen kopen. Catherine Decraene, van de dienst Communicatie van Odisee, kon het aantal mailtjes niet bijhouden: “We kregen in een paar weken tijd honderden mailtjes en telefoontjes met de vraag waar mensen het wiel konden kopen. We zagen al snel dat we het zelf niet konden bolwerken en gingen daarom in zee met de firma Baert uit Ternat, gespecialiseerd in schoolmaterialen. Zij zagen meteen de mogelijkheden en na wat sparren over de precieze uitwerking besloten ze het werkwoordenwiel ook effectief te gaan produceren."

Bedrijfsleiders Timme en Goele Baert zijn overtuigd dat de grote succesfactor schuilt in de didactische meerwaarde van het product. “Toen we voor het eerst hoorden van het werkwoordenwiel, waren we meteen verkocht door het grote educatieve potentieel ervan. Het speelt in op een belangrijke behoefte vanuit het onderwijsveld.”

DT-regel blijft uitdaging, vandaar het succes

Yannick zelf kan nauwelijks geloven hoe snel het allemaal is gegaan: “Ik denk dat we kunnen spreken van een onverwacht succes. Dit had ik niet zien aankomen, maar het is natuurlijk fantastisch om te zien dat het zo goed in de smaak valt. Zo zie je maar dat je met een bachelorproef wel degelijk het verschil kunt maken!” Volgens Yannick valt de populariteit van het werkwoordenwiel te verklaren door het feit dat veel mensen zich herkennen in de situatie. “De dt-regel beheersen is en blijft voor veel mensen een grote uitdaging. Het werkwoordenwiel is een handig hulpmiddel om minder dt-fouten te maken in de tegenwoordige tijd.”

Catherine Decraene is heel blij dat de samenwerking met Baert zo vlot verliep: “Baert hecht veel belang aan de kwaliteit van zijn producten. Het familiebedrijf stak het werkwoordenwiel in een duurzaam jasje van afwasbare kunststof, zodat het wiel nog steviger en kwalitatiever is dan het origineel. Zo gaat het langer mee en kan het tegen een stootje.”

Door de grote vraag van particulieren sprong ook de Standaard Boekhandel mee op de kar. Het werkwoordenwiel is daar online te koop en ligt nu ook in de winkels.

Praktisch

Werkwoordenwiel