Hogeschool Odisee bestaat 5 jaar! 

Hogeschool Odisee krijgt een nieuwe look. Het nieuwe logo bevat meteen ook de baseline en de visie waarmee de hogeschool de toekomst in trekt. Odisee wordt dé co-hogeschool, omdat ze 100% wil inzetten op cocreatie. Odisee wil in zo nauw mogelijke samenwerking tussen studenten, docenten, bedrijven en andere partners jonge én volwassen mensen klaarstomen voor de steeds sneller evoluerende maatschappij.

Hogeschool Odisee viert feest net voor het begin van het nieuwe academiejaar, want ze bestaat vijf jaar. De verjaardag betekent ook de introductie van een nieuwe visuele identiteit. Logo en huisstijl veranderen, om nog meer aan te sluiten bij de visie die de hogeschool nastreeft voor de toekomst: cocreatie. Algemeen directeur Joris Rossie: “We expliciteren daarmee nog sterker wat we als hoger-onderwijsinstelling nastreven. We willen dat studenten, docenten, onderzoekers, bedrijven én de maatschappij samen aan ons onderwijsproject werken. We bundelen onze krachten om de complexe uitdagingen van vandaag aan te pakken – binnen de hogeschool én op de werkvloer van onze bedrijfspartners. Bij Odisee denken en doen we zoveel mogelijk in co.”

 

De CO-hogeschool

De nieuwe baseline – “De co-hogeschool” – drukt die missie kort en krachtig uit. Ze werd, net als de nieuwe huisstijl, ontwikkeld door het communicatiebureau Absoluut uit Leuven, waarmee de hogeschool al verschillende jaren samenwerkt. De nieuwe huisstijl – die trouwens ook in cocreatie met personeel en studenten tot stand kwam – ruilt het zwart van vroeger in voor een dynamisch kleurenpalet (blauw, rood, muntgroen) en dito grafische elementen. Die elementen ondersteunen ook het streven van de hogeschool om wendbaar, inclusief en duurzaam te worden. Directeur Kwaliteit en Beleid Paul Garré: “We zien cocreatie echt als een hefboom om die complexe uitdaging te realiseren. Onze hogeschool omarmt verschillen en diversiteit. Ze wil samen met studenten, bedrijven en andere partners experimenteren en ondernemen. Ze is gericht op levenslang leren en duurzaam praktijkgericht onderzoek, waar de maatschappij ook echt iets mee is.”