Afstudeerrichting Accountancy-fiscaliteit

Opleiding van je dromen gevonden?

Inschrijven

Ik schrijf me in!

Eigentijdse specialist

Je volgt een praktijkgerichte opleiding die sterk theoretisch onderbouwd is. Naast een stevige dosis accountancy en fiscaliteit krijg je heel wat computervaardigheden onder de knie. Ook verwerf je kennis over bedrijven en organisaties en krijg je zicht op de bedrijfseconomische uitdagingen van ondernemingen. Verder trainen we je inzichten in economische en juridische problemen. Je vaardigheden als moderne accountant train je met gespecialiseerde software. We bezorgen je functionele talenkennis en goede sociale vaardigheden: de basis voor je toekomstige zakelijke contacten.

2
campussen

Je studeert aan Campus Brussel of aan Campus Aalst. 

Meer over Campus Brussel

Meer over Campus Aalst 

Iets voor jou?

1
Je bent graag met cijfers bezig.
2
De bedrijfswereld boeit je en je kunt niet wachten om er deel van uit te maken.
3
Je bent communicatief en geeft graag advies.
4
Ook als je onder tijdsdruk staat blijf je rustig en kun je goed functioneren.
5
Je bent nauwkeurig en laat je zelden op een foutje betrappen.

Schrijf je eigen verhaal

Kun je je vinden in vier of meer stellingen?

Inschrijven

Infodagen

ik kom

Accountancy-Fiscaliteit studeren bij Odisee

Financie- en Verzekeringswezen studeren bij Odisee

Marketing studeren bij Odisee

Mathias Menschaert, Student Accountancy-Fiscaliteit

"De opleiding sluit helemaal aan op mijn talenten en interesses. In het secundair onderwijs vond ik vakken als economie, recht, bedrijfseconomie en boekhouden altijd heel boeiend en ik behaalde er goede resultaten voor. Vooral in boekhouden was ik goed. Het is dan ook geen toeval dat ik koos voor de afstudeerrichting Accountancy-fiscaliteit."

7 vakken in de kijker

1
Taalvakken

Je leert communiceren in twee vreemde talen en in het Nederlands. Onder communiceren verstaan we telefoneren, vergaderen, interpreteren, concluderen, argumenteren, onderhandelen en rapporteren.

2
Informatie- management

Je wordt een expert in Excel en krijgt ook Word en PowerPoint volledig onder de knie. In het vak Business applications raak je vertrouwd met alle tools die in de bedrijfswereld belangrijk zijn. We leiden je op tot een digital native die snel weg is met nieuwe pakketten. 

3
Fiscaliteit en personenbelasting

De aangifte van een personenbelasting invullen is geen eenvoudige opgave. In dit vak loodsen we je door de vele codes en zorgen we ervoor dat je zelfstandig een aangifte kunt invullen en het gepaste advies kunt verlenen.

4
Business Project

Dit project start met de oprichting van een vennootschap en loopt tot de eerste algemene vergadering waarin je de financiële resultaten en een businessplan voorstelt. Je integreert alle kennis die je tijdens je opleiding hebt verworven. Dit project loopt in samenwerking met Handson & Partners. 

5
Boekhouden

Doorheen het eerste jaar leer je de beginselen van het boekhouden. Een bepaald niveau om te kunnen starten is niet nodig, wel een brede interesse. We beginnen de eerste les volledig vanaf nul.

6
Werkveldervaring

Bij dit vak leer je niet alleen het werkveld beter kennen, maar krijg je ook inzicht in je talenten en je rol als teamspeler.

7
Integratieproject

Enkel in het programma op Campus Dirk Martens. Tijdens dit vak krijg je de kans om een eigen businessplan en een financieel plan uit te werken van een zaak die je zelf zou willen oprichten.

Na je diploma?

95% van de afgestudeerden is na 1 jaar al aan het werk

Waar kun je aan de slag?

Met een diploma in Accountancy-fiscaliteit heb je verschillende jobmogelijkheden. Denk maar aan dossierbeheerder bij een accountants-/taxkantoor en bij de Big Four, medewerker op de interne boekhoudafdeling van een groot bedrijf, zelfstandig boekhouderfiscalist (BIBF), zelfstandig accountantbelastingconsulent (IAB), werfboekhouder bij internationale bedrijven, medewerker FOD Financiën, bankmedewerker e.d. 

Persoonlijke begeleiding

1
Kleine groepen

De meeste vakken worden in kleine groepen gegeven en op regelmatige tijdstippen organiseren we coachinggesprekken. Die aanpak zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt bij Odisee. 

2
Persoonlijk advies

 In de feedbackgesprekken geven we je persoonlijk advies waarbij we rekening houden met je talenten. 

3
Permanente evaluatie

Verder zijn er voor verschillende vakken opdrachten en testen tijdens het jaar (permanente evaluatie). Aan de hand daarvan krijg je zicht op je groeiproces.

4
Geen voorkennis?

Ook als je tijdens je middelbare studies geen economische vakken had, kun je zonder problemen starten met de opleiding Bedrijfsmanagement. Ongeacht welk traject of welke afstudeerrichting je kiest, je krijgt sowieso een brede economische en bedrijfskundige vorming. Ook talen, praktijkgerichtheid, persoonlijke accenten en doorstroommogelijkheden zijn vaste waarden in de opleiding Bedrijfsmanagement.

63% van de starters stroomt door naar het 2de jaar

Ga 100% voor je eigen talent!

Je leert je talenten kennen in verschillende workshops. Je benoemt drie persoonlijke professionele talenten. Het is de taak van je stagementor om te bevestigen of de talenten inderdaad je aangeboren sterktes zijn. We leren je om die sterktes in te zetten, maar ook het geven van kritische en opbouwende feedback is belangrijk. Zo bouw je je professionele persoonlijkheid verder uit en ben je aan het einde van de rit klaar voor het bedrijfsleven. Via een competentieportfolio sta je stil bij de ontplooiing van je competenties. Een niet te onderschatten troef voor je toekomstige sollicitaties.

Kwaliteitsvol onderwijs

Daar staan we voor!

Meer info