Afstudeerrichting Marketing

Opleiding van je dromen gevonden?

Inschrijven

Ik schrijf me in!

Marketing

Ben je flexibel, heb je een commerciële aanleg en ga je graag met mensen om? En heb je interesse in de boeiende wereld van marketing, communicatie, distributie, verkoop, evenementen en internationale business? Dan zit je goed in de afstudeerrichting Marketing. Bedrijven zijn voortdurend op zoek naar vlotte commerciële (marketing)medewerkers. Je helpt er o.a. mee aan de uitbouw van een merk en de uitwerking van marketingplannen.

2
campussen

Je volgt les op Campus Aalst of Campus Brussel.

Meer over Campus Aalst

Meer over Campus Brussel

Iets voor jou?

1
Je gaat graag om met mensen.
2
Flexibiliteit is jouw middle name.
3
Je bent commercieel aangelegd.
4
Een merk mee helpen uitbouwen zegt je wel wat.
5
Je kunt niet wachten om marketingplannen uit te werken.

Schrijf je eigen verhaal

Kun je je vinden in vier of meer stellingen?

Inschrijven

Infodag

ik kom

Marketing studeren bij Odisee

Logistiek management studeren bij Odisee

Accountancy-Fiscaliteit studeren bij Odisee

Ellen Bally, Studente Marketing

"Ik vind het fascinerend hoe een merk een bepaalde uitstraling kan krijgen enkel en alleen door de marketing errond. Bij Odisee krijgen we interactieve lessen waarin we cases bespreken: dat maakt het alleen maar boeiender."

3 vakken in de kijker

1
Taalvakken

Je leert communiceren in twee vreemde talen en in het Nederlands. Onder communiceren verstaan we telefoneren, vergaderen, interpreteren, concluderen, argumenteren, onderhandelen en rapporteren.

2
Digitale marketing

In dit vak bekijken we digitale marketing als instrument van de marketeer en besteden we aandacht aan de veranderingen in de maatschappij en bij de consument. We staan ook stil bij het belang van een website, search engine optimalisatie, online advertising, sociale media, mobile en e-mailmarketing en andere digitale tools zoals QR-codes en chatbots.

3
Marketing Project

Je neemt deel aan bedrijfsprojecten zoals een marktonderzoek, een commerciële begeleiding van startende ondernemers, een studie of analyse van een promotiecampagne, een deelname aan een handelsbeurs of een productlancering. Daarnaast werk je mee aan bedrijfsevenementen zoals een klantendag, een personeelsincentive, een awarduitreiking, een bedrijfsjubileum, een congres of een sporthappening. Verder zijn er nog de vakken rond werkveldervaring waarbij je niet alleen het werkveld beter leert kennen, maar ook inzicht krijgt in je talenten en je rol als teamspeler.

Ga internationaal

Elk jaar verwelkomen we gaststudenten uit buitenlandse partneruniversiteiten. Tussen pot en pint oefen je met hen je vreemde talen. Buitenlandse gastdocenten verzorgen af en toe seminaries en colleges. Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan een uitwisseling deelnemen. In het derde jaar krijg je de kans om een deel van je opleiding in het buitenland te volgen. Handig, want een internationale stage is een troef op je cv. 

Go international

Na je diploma?

95% van de afgestudeerden is na 1 jaar al aan het werk

Waar kun je aan de slag?

Als marketeer kun je verschillende richtingen uit met je carrière, zoals commerciële medewerker, marketeer (assistant), marktonderzoeker, digitale marketeer sales- of inkoopverantwoordelijke, communicatiemedewerker, productmanager of account manager.

Persoonlijke begeleiding

1
Kleine groepen

De meeste vakken worden in kleine groepen gegeven en op regelmatige tijdstippen organiseren we coachinggesprekken. Die aanpak zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt bij Odisee. 

2
Persoonlijk advies

 In de feedbackgesprekken geven we je persoonlijk advies waarbij we rekening houden met je talenten. 

3
Permanente evaluatie

Verder zijn er voor verschillende vakken opdrachten en testen tijdens het jaar (permanente evaluatie). Aan de hand daarvan krijg je zicht op je groeiproces.

4
Geen voorkennis?

Ook als je tijdens je middelbare studies geen economische vakken had, kun je zonder problemen starten met de opleiding Bedrijfsmanagement. Ongeacht welk traject of welke afstudeerrichting je kiest, je krijgt sowieso een brede economische en bedrijfskundige vorming. Ook talen, praktijkgerichtheid, persoonlijke accenten en doorstroommogelijkheden zijn vaste waarden in de opleiding Bedrijfsmanagement.

63% van de starters stroomt door naar het 2de jaar

Ga 100% voor je eigen talent!

Je leert je talenten kennen in verschillende workshops. Je benoemt drie persoonlijke professionele talenten. Het is de taak van je stagementor om te bevestigen of de talenten inderdaad je aangeboren sterktes zijn. We leren je om die sterktes in te zetten, maar ook het geven van kritische en opbouwende feedback is belangrijk. Zo bouw je je professionele persoonlijkheid verder uit en ben je aan het einde van de rit klaar voor het bedrijfsleven. Via een competentieportfolio sta je stil bij de ontplooiing van je competenties. Een niet te onderschatten troef voor je toekomstige sollicitaties.

Kwaliteitsvol onderwijs

Daar staan we voor!

Meer info

Meer verhalen over

Bedrijfsmanagement

Studenten Accountancy-Fiscaliteit behalen tweede en derde plaats in finale business project High Pro (PWC)

Odisee-studenten Accountancy-Fiscaliteit behalen tweede en derde plaats in finale business project High Pro (PWC)

Lees meer