Terug naar overzicht

Biomedische laboratoriumtechnologie

Overtuigd van je studiekeuze?

Inschrijven doe je gewoon online.

Start je inschrijving

Farmaceutische en biologische of medische?

In Biomedische laboratoriumtechnologie combineer je theorie en praktijk. In het eerste jaar bouw je een algemene kennis op van Chemie, Microbiologie, Biomoleculen en Cel- en weefselleer. Je proeft van verschillende labo’s zodat je kunt kiezen tussen de twee afstudeerrichtingen: Farmaceutische en biologische laboratoriumtechnologie of Medische laboratoriumtechnologie. Vanaf het tweede jaar volg je meer gespecialiseerde vakken en oefen je in integratielabo’s. In het derde jaar ben je een volledig semester op stage. Met een bachelorproef sluit je je opleiding af.

We staan voor je klaar!

Op zoek naar studiekeuzeadvies?

SOS studiekeuze

Alles voor de beste opleiding

Moderne infrastructuur is een absolute must voor de opleiding Biomedische laboratoriumtechnologie. En die is zeker aanwezig op de Technologiecampus in Gent. De campus is uitgerust met nieuwe laboratoria waar je met maximaal twintig studenten samenwerkt. Kleine groepen dus, want bij Odisee ben je geen nummer. De afstand tussen onze studenten en docenten is heel klein, dat blijkt uit de bevraging van de eerstejaarsstudenten over hun opleiding.

Iets voor jou?

1
Voor wetenschappen mogen ze je altijd wakker maken.
2
Je bekijkt het leven het liefst door een microscoop.
3
Je werkt nauwkeurig, bent betrouwbaar en praktisch ingesteld.
4
In een labo voel je je als een vis in het water.
5
De oorzaken van ziektes bij mensen, planten en dieren boeien je.

Schrijf je eigen verhaal

Kun je je vinden in vier of meer stellingen?

Inschrijven

Infodagen

Ik kom

Ontdek Biomedische laboratoriumtechnologie aan hogeschool Odisee

Daarom kies je voor Biomedische laboratoriumtechnologie

Wat is het verschil tussen secundair en hoger onderwijs?

Wat vind je het leukst aan de Technologiecampus?

Wat vind je leuk aan studentenstad Gent?

Hoe kom je elke dag naar de Technologiecampus?

Freya Vynck, studente farmaceutische en biologische laboratoriumtechnologie

"Ik doe stage als biomedisch laborant in Helsinki, waar ik ook mijn researchproject doe in het labo biotechnologie. Hoewel ik hier nog elke dag bijleer, kan ik toch al ongeveer over alles meepraten en voel ik me ook echt ‘aan het werk’. Ik ben klaar om te gaan solliciteren."

2
Afstudeer- richtingen

Farmaceutische en biologische BLT

Meer info

Medische BLT

Meer info

Ga internationaal

Elk jaar verwelkomen we gaststudenten uit buitenlandse partneruniversiteiten. Tussen pot en pint oefen je met hen je vreemde talen. Buitenlandse gastdocenten verzorgen af en toe seminaries en colleges. Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan een uitwisseling deelnemen. In het derde jaar krijg je de kans om een deel van je opleiding in het buitenland te volgen. Handig, want een internationale stage is een troef op je cv. 

Go international

Na je diploma?

97% van de afgestudeerden is na 1 jaar al aan het werk

Aan de slag en verder studeren!

Onze afgestudeerde studenten van de opleiding Biomedische laboratoriumtechnologie hebben een uitstekende reputatie in het werkveld. Dankzij onze goede samenwerking met verschillende laboratoria zijn onze studenten overal erg gegeerd. Velen hebben zelfs al een job voor ze afgestudeerd zijn.

Aan de slag of verder studeren?

Persoonlijke begeleiding

1
Instapcursus

Heb je geen chemische, wiskundige (minder dan 3u) of laboachtergrond vanuit het middelbaar, dan kun je vóór de start van het academiejaar een instapcursus volgen.

Ik schrijf me in!

2
Leermotivatietest

In de loop van het eerste jaar krijg je een leermotivatietest (LEMO) en een taaltest voorgeschoteld. Scoor je nog niet voldoende op bepaalde onderdelen, dan kun je taalateliers volgen om je taalvaardigheden aan te scherpen

3
Proefexamens

Na de herfstvakantie leg je voor drie vakken proefexamens af. Die tellen voor 10% mee en geven je een goed zicht op je studieaanpak.

4
Hoe kleiner hoe beter

Niet alleen bij de labo’s, ook bij de meeste theorievakken verwerk je de leerstof in kleine groepen. Begeleiding door je P&Pcoach gebeurt zowel in (kleine) groepen als individueel. Heb je nog vragen over vrijstellingen, deelevaluaties of je examens, dan kun je bij één van de vier trajectbegeleiders of (in het eerste jaar) bij de eerstejaarscoördinatoren terecht.

78% van de starters stroomt door naar 2de jaar

Ga 100% voor je eigen talent!

We halen het onderste uit de kan om je talenten te ondersteunen. We zetten in op je persoonlijke & professionele ontwikkeling (P&P). Je werkt o.a. rond teamspirit, empathie en conflicthantering. Daarnaast doe je aan maatschappelijke dienstverlening, zoals om wetenschapslessen te geven in een multiculturele school in Gent. Je krijgt ook een fictieve sollicitatie voorgeschoteld. Die probeer je zo goed mogelijk te voltooien. Vervolgens krijg je feedback waarmee je aan de slag kunt voor je gaat solliciteren. 

Kwaliteitsvol onderwijs

Daar staan we voor!

Meer info

Health Care Management?

Wil je later in de gezondheidszorg of in de farmasector aan de slag, maar daarom niet aan het bed van de patiënt? Dan is Health Care Management* misschien wel iets voor jou!

*een afstudeerrichting van Office management.

Ontdek Health Care Management