Terug naar overzicht

Opleiding Bouw

Meer weten over onze opleidingen?

Vraag je brochure aan!

Beste opleiding bachelor Bouw van Vlaanderen

Lijkt het je iets om een gebouw, weg of brug mee vorm te geven? Ben je nieuwsgierig hoe grote bouwprojecten tot stand komen? Hou je van organiseren en ben je niet bang om verantwoordelijkheid op te nemen? De opleiding Bouw biedt je de ideale basis voor al die plannen.

Vergroot je technisch inzicht

Je leert hoe, maar ook waarom: je maakt kennis met de stabiliteits- en fysische achtergronden van hedendaags, duurzaam, ecologisch en veilig bouwen. Je leert ook bouwtechnische en organisatorische informaticatoepassingen praktisch gebruiken.

Bouw

Ruben studeert Bouw

Bouw

Seppe studeert Bouw

Bouw

Werfapplicatie bouwknopen

Een job voor je afstudeert

Je gaat ook een zeer gevarieerde werkomgeving tegemoet: het bestellen van de bouwmaterialen, de werfvergaderingen leiden, de uitvoeringstekeningen uitwerken, de planningen opmaken, offertes aanvragen enzovoort. Je hebt kortom een ongelooflijk gevarieerde job waarin je dagelijks verschillende elementen uit je opleiding in de praktijk brengt.

A little help?

Vraag individuele begeleiding voor een goede studieplanning

STUDIEBEGELEIDING

Inschrijven?

Schrijf je in!

Odisee goes international

Studeren, stage lopen of deelnemen aan projecten over de grens

GO INTERNATIONAL

Een nieuwe wijk bouwen in Vlaardingen

Mijn naam is Pieter Rubbrecht, 22 jaar en student Bouw aan de hogeschool Odisee in Aalst. Als afsluiter van de opleiding koos ik voor een stage in Nederland. Hier werk ik mee aan een project waarbij we een volledig nieuwe wijk bouwen.

Volg het via mijn blog.

7
Troeven
1
Beste bachelor Bouw

Odisee kreeg een excellent visitatierapport van de NVAO. Hierin worden opleidingen op hun kwaliteit beoordeeld door een commissie bestaande uit een onafhankelijke groep experts. Uit de resultaten komt de bacheloropleiding Bouw als beste van Vlaanderen naar voor. Uitzonderlijk is ook dat de hogeschool een "Excellent" krijgt voor haar afstemming tussen de vormgeving en de inhoud van de opleiding.

2
Je bent geen nummer

De kloof tussen student en docent is klein. Dat blijkt uit de bevraging van de studenten over hun opleiding Bouw. Zit je met een specifiek probleem dan helpt het docententeam je graag verder. Een persoonlijke aanpak vinden wij heel belangrijk.

3
Goede infrastructuur

De opleiding beschikt over een modern uitgeruste labo's en praktijkruimtes. Campus Dirk Martens ligt in een mooi groen gebied met een 400 parkeerplaatsen rondom het gebouw. We hebben ook een grote overdekte fietsenstalling en een overdekte brommer- en motostalplaats. Een grote sportzaal waar je als student gratis gebruik van kunt maken en her en der kun je op de campus tafelvoetbal en tafeltennis spelen. 

4
Je kan starten in februari

Je kunt de opleiding Bouw starten in september en in februari. Door een verkeerde studiekeuze of door andere omstandigheden komt het jou misschien beter uit om te starten met een (nieuwe) studie in februari? Dat kan!

5
Ook in afstandsonderwijs

Aan Odisee kun je Bouw volgen in afstandsonderwijs. Een belangrijke troef voor wie werk, gezin en studie wenst te combineren. Je studeert de theoretische cursussen zelfstandig (thuis); voor de praktijksessies kom je naar de hogeschool. 

6
Fier opleidingshoofd

Jos Van de Wielle, opleidingshoofd bachelor Bouw: "Bijna twintig verschillende werkvormen zorgen ervoor dat onze studenten op een aangename manier in de opleiding gevormd worden. Lessen in kleinere groepen, oefeningen, werfbezoeken, teambuilding, seminaries, workshops en projectwerk zijn maar een deel uit ons aanbod.

7
Aalst, verrassende studentenstad

Naast je studie een leuke tijd als student beleven vinden we belangrijk. Aalst is misschien een klein duimpje onder de studentensteden, maar heeft enkele uitstekende troeven in handen. Aalst biedt ruime gelegenheid tot winkelen en stappen. De binnenstad is bovendien bijna geheel autovrij en staat vol met sfeervolle historische gebouwen en monumenten. Rond het Belfort bevinden zich meerdere restaurants en cafés die bij mooi weer het plein vullen met gezellige terrasjes. Als de avond valt, komen diverse kroegen en stapcafés op en rond de Grote Markt tot leven.

Kwaliteitsvol onderwijs

Daar staan we voor!

Meer info

Kom naar de infodag van 17.03.2018

Alle velden zijn verplicht