Terug naar overzicht

Afstandsonderwijs

Overtuigd van je studiekeuze?

Schrijf je in!

Inschrijven

Bouw in afstandsonderwijs

Aan Odisee kun je de opleiding Bouw volgen in afstandsonderwijs. Een belangrijke troef voor wie werk, gezin en studie wenst te combineren. De inhoud van de opleiding verschilt niet van de dagopleiding en je ontvangt na afloop ook hetzelfde diploma.

Lees de brochure

Iets voor jou?

Je werkt in de bouw en wilt via afstandsonderwijs een bachelordiploma Bouw behalen. Of je werkt in een andere branche of hebt al een diploma hoger onderwijs, maar je wilt je heroriënteren.

Nieuwsgierig, fan van bouwen en tuk op organiseren?

Dan is Bouw iets voor jou!

Inschrijven

schrijf je in!

Vlaams Opleidings Verlof

Deze opleiding is erkend in het kader van het Vlaams OpleidingsVerlof (VOV).

Je staat er niet alleen voor

We begeleiden je ook via onze digitale leeromgeving Toledo en tijdens contactmomenten op de campus. 

Examens en stage

Je examens vinden plaats overdag, samen met die van de dagstudenten. In het laatste jaar van je opleiding maak je je bachelorproef en doe je een stage. Dit kan ook internationaal.

 

Praktische organisatie

De volledige opleiding bouw bestaat uit 180 studiepunten. In het modeltraject zijn de studiepunten verdeeld over drie jaar van elk 60 studiepunten. Als je de studie met een job en/of een gezin combineert, is het vaak moeilijk om 60 studiepunten in één academiejaar op te nemen. Omdat een studiepunt voor ongeveer 30 studie-uren staat, stippelt een trajectbegeleider samen met jou een individueel traject uit met een aantal studiepunten dat haalbaar is in jouw situatie.

De theoretische vakken studeer je door middel van zelfstudie. Je doet dat op je eigen tempo en hoeft er niet voor naar de campus te komen. Tijdens de startsessie krijg je de nodige cursussen en een studiewijzer. Voor praktische vakken zoals praktijk en labo kun je eventueel aansluiten bij de dagstudenten of kiezen voor het specifieke traject voor afstandsstudenten. Tijdens je stage krijg je zicht op de taken van een werfleider.