Terug naar overzicht

Educatieve graduaatsopleiding voor Secundair onderwijs

Meer weten over onze opleidingen?

Vraag je brochure aan!

Word leraar!

Je hebt al een professionele ervaring en wil die graag doorgeven aan jongeren om hen op het beroepsleven voor te bereiden? Odisee biedt je een educatieve graduaatsopleiding voor het Secundair onderwijs. Je kunt de opleiding volgen op Campus Aalst en Brussel.

2
campussen

Je volgt les op Campus Brussel of Campus Aalst. Het traject met blended learning kun je alleen op campus Aalst volgen.

Meer over Campus Aalst

Meer over Campus Brussel

Voor wie?

Je hebt een getuigschrift of diploma secundair onderwijs nodig en minstens 3 jaar werkervaring in je beroep om te kunnen starten. Ook als je al gestart bent als (praktijk)leraar, is de opleiding een aanrader om je lespraktijk verder te ontwikkelen.

Gloednieuw

Je kunt de graduaatsopleiding Secundair onderwijs bij Odisee volgen vanaf academiejaar 2019-2020

(onder voorbehoud van goedkeuring door de Vlaamse regering)

Dag- of avondtraject

Het programma bestaat uit contactmomenten en begeleide zelfstudie via het online leerplatform. De contactmomenten vinden overdag of 's avonds plaats, afhankelijk van je keuze.

ODISEE GOES INTERNATIONAL

Studeren, stage lopen of deelnemen aan projecten over de grens

Ga internationaal

De helft praktijk ...

De educatieve graduaatsopleiding voor Secundair onderwijs is erg praktijkgericht. Tijdens de opleiding komen verschillende vormen van praktijk aan bod. Het lectorenteam begeleidt je tijdens je leerproces, in contactmomenten en online. Je krijgt constante feedback op maat bij de uitwerking van je (praktijk)opdrachten. Daarnaast heb je in het werkveld contact met vakleraren, toekomstige collega's en experten uit de brede onderwijscontext. Zij zullen je vanuit hun ervaring ondersteunen en verrijken.

JE BEPAALT ZELF DE INTENSIVITEIT VAN JE TRAJECT EN HET AANTAL STUDIEPUNTEN DAT JE PER SEMESTER OPNEEMT. 

... de helft theorie

De opleiding bereidt je voor op de reële praktijk van een leraar en wat het betekent om met klas- en leergroepen te werken. Je krijgt een degelijke training in het lesgeven, oefent je communicatieve en teamgerichte skills en ontdekt de rol van de leraar (tegenover leerlingen, binnen het onderwijs en in de samenleving). Daarnaast krijgen actuele trends in het onderwijs, visie op leren en levenslang leren voor leraren een plek in deze opleiding.

ONTDEK DE BREDE CONTEXT WAARIN LEERKRACHTEN WERKEN

Infobrochure

Download
3
praktijkroutes
1
Flexibele praktijkroute

De flexibele praktijkroute is ideaal als je werken en studeren wil combineren en je vooral occasionele (stage)opdrachten in het onderwijs kunt uitvoeren.

2
LIO-route

Leraar-in-opleiding-route

Je kiest voor de LIO-route als je al als leraar werkt en een (minstens halftijdse) lesopdracht in een school hebt. Je wordt dan binnen je eigen onderwijspraktijk begeleid.

3
Werkplekleren- route

De werkplekleren-route is ideaal als je echt vanuit de praktijk wil leren en je je gedurende het semester deeltijds vrijwillig in een school kunt engageren. Je wordt dan op je werkplek opgeleid.