Terug naar overzicht

Afstandsonderwijs

Overtuigd van je studiekeuze?

Schrijf je in!

Inschrijven

Elektromechanica in afstandsonderwijs

Aan Odisee kun je Elektromechanica volgen in afstandsonderwijs. Een belangrijke troef voor wie werk, gezin en studie wenst te combineren. De inhoud van de opleiding verschilt niet van de dagopleiding en je ontvangt na afloop ook hetzelfde diploma.

  • Je kunt kiezen tussen twee afstudeerrichtingen: Elektromechanica en Klimatisering.
  • Inschrijven kan alleen na een intakegesprek met de trajectbegeleider.  
  • Lees de brochure

Meer weten?

Infomomenten!

Iets voor jou?

Je bent technisch aangelegd.  Machines en installaties zijn je ding.  Of je wenst je te verdiepen in de wereld van de HVAC (heating, ventilation en airconcitioning). Je houdt van logisch denken en je bent een doorzetter.

Of je werkt...

  • al in de sector en je wenst hogerop te komen of je expertise uit te breiden.
  • in een andere branche of je hebt al een diploma hoger onderwijs maar je wil jezelf heroriënteren naar voor een job in een werkzekere sector.

Inschrijven

schrijf je in!

Examens en stage

Je examens vinden plaats tijdens de kantooruren, samen met die van de gewone dagstudenten (ongeveer vier in januari en vier in juni bij een programma van 30 studiepunten). Verder doe je je afstudeerproject in een bedrijf uit de sector van jouw afstudeerrichting. We bekijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn in jouw werkomgeving.

Praktische organisatie

De volledige opleiding Elektromechanica bestaat uit 180 studiepunten. In het modeltraject zijn die verdeeld over drie jaar van elk 60 studiepunten. De eerste 60 studiepunten zijn gemeenschappelijk. Daarna kies je een afstudeerrichting: Elektromechanica of Klimatisering. Als je de studie met een job en/of een gezin combineert, is het vrijwel onmogelijk om 60 studiepunten in één academiejaar op te nemen. In de regel nemen afstandsstudenten 30 studiepunten per jaar op. De trajectbegeleider stippelt samen met jou een individueel traject uit met een aantal studiepunten dat haalbaar is in jouw situatie. De theoretisch georiënteerde opleidingsonderdelen (vakken) studeer je door middel van zelfstudie. Je doet dat op je eigen tempo en hoeft er niet voor naar de campus te komen. Voor praktijk zijn een minimum aantal aanwezigheden op de campus vereist. Voor een programma van 30 studiepunten zijn dat ongeveer 15 halve dagen voor labo’s en navolgsessies en 12 halve dagen voor de theorie. Alles hangt uiteraard af van het aantal studiepunten dat je opneemt, en het aantal vrijstellingen dat je kunt krijgen.