Terug naar overzicht

Afstandsonderwijs

Overtuigd van je studiekeuze?

Schrijf je in!

Inschrijven

Elektromechanica in afstandsonderwijs

Aan Odisee kun je Elektromechanica volgen in afstandsonderwijs. Een belangrijke troef voor wie werk, gezin en studie wenst te combineren. De inhoud van de opleiding verschilt niet van de dagopleiding en je ontvangt na afloop ook hetzelfde diploma.

Lees de brochure

Meer weten?

Infomomenten!

Iets voor jou?

Je bent technisch aangelegd. Machines en installaties zijn je ding. Je houdt van logisch denken en je bent een doorzetter. 

Inschrijven

schrijf je in!

Betaald educatief verlof

Deze opleiding is niet erkend in het kader van Betaald Educatief Verlof.

Je staat er niet alleen voor

We begeleiden je ook via onze digitale leeromgeving Toledo en tijdens contactmomenten op de campus. 

Examens en stage

Je examens vinden plaats tijdens de kantooruren, samen met die van de gewone dagstudenten (ongeveer vier in januari en vier in juni bij een programma van 30 studiepunten). Verder doe je je afstudeerproject in een bedrijf uit de sector van jouw afstudeerrichting. We bekijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn in jouw werkomgeving.

Praktische organisatie

De volledige opleiding Elektromechanica bestaat uit 180 studiepunten. In het modeltraject zijn die verdeeld over drie jaar van elk 60 studiepunten. Als je de studie met een job en/of een gezin combineert, is het vrijwel onmogelijk om 60 studiepunten in één academiejaar op te nemen. In de regel nemen afstandsstudenten 30 studiepunten per jaar op. De trajectbegeleider stippelt samen met jou een individueel traject uit met een aantal studiepunten dat haalbaar is in jouw situatie. De theoretisch georiënteerde opleidingsonderdelen (vakken) studeer je door middel van zelfstudie. Je doet dat op je eigen tempo en hoeft er niet voor naar de campus te komen. Voor de praktijk zijn een minimum aantal aanwezigheden op de campus vereist. Voor een programma van 30 studiepunten zijn dat ongeveer 15 halve dagen voor labo’s en navolgsessies en 12 halve dagen voor de theorie. Alles hangt uiteraard af van het aantal studiepunten dat je opneemt, en het aantal vrijstellingen dat je kunt krijgen.