Afstudeerrichting Informatie- en Communicatietechnologie (ICT)

Kennismaken met de opleiding?

Kom naar een infodag!

Meld je aan!

ICT

Kies je voor ICT als afstudeerrichting, dan kies je vanaf het tweede jaar één van onze drie beroepsprofielen: Network & Security Engineer, Software Developer of Web & Mobile Developer. De vakken uit het gekozen profiel combineer je dan naar keuze met vakken uit de andere ICT- of Elektronicaprofielen. Zo kan je zelf kiezen of je je verder specialiseert of verbreedt.

Iets voor jou?

1
In een praktijkgerichte opleiding geef je het beste van jezelf.
2
Je wil weten welke technologie er achter de intelligentie van een computer zit.
3
Je kan niet wachten om te programmeren en de computerwereld te ontdekken.
4
Je wil op de hoogte blijven van de nieuwste snufjes binnen de communicatie- technologie.

Schrijf je eigen verhaal

Kun je je vinden in drie of meer stellingen?

Inschrijven

Infodag

ik kom

Fabrice, student ICT

“Dit is de gedroomde opleiding voor wie later in de IT-sector wil werken. Zelf wil ik ondernemer worden; ik ben bezig met mijn eigen IT start-up. Tijdens het vak Projecten kreeg ik zelfs de kans om aan mijn eigen bedrijf Kadonation te werken. Bovendien kon ik rekenen op gratis tips en advies van mijn docenten. Die zijn gedreven met hun vak bezig.”

3 ICT-beroepsprofielen in de kijker

Naast het gekozen beroepsprofiel en de keuzemogelijkheden uit de andere profielen kan je bij Odisee bijvoorbeeld ook het certificaat van 'Certified Ethical Hacker' behalen.

1
Network & Security Engineer

Als network & security engineer leer je de knepen van datacentertechnologie kennen.

2
Software Developer

Als software developer leer je veilige softwareapplicatites ontwikkelen in onder meer Java, Python en C#.

3
Web & Mobile Developer

Als web & mobile developer werk je full-stackapplicaties uit in bijvoorbeeld HTML, CSS en Javascript.

Na je diploma?

96% van de afgestudeerden is na 1 jaar al aan het werk

Waar kun je aan de slag?

Op de arbeidsmarkt is er nog steeds een groot tekort aan ICT’ers. Je kansen liggen dus voor het grijpen in de IT-sector. Een aantal mogelijkheden zijn jobs als netwerkbeheerder en verantwoordelijke voor de beveiliging van het bedrijfsnetwerk, in ICT-ondernemingen voor het ontwerp, de installatie, de configuratie en het onderhoud van computernetwerken en infrastructuur, in bedrijven als ontwikkelaar van websites en internettoepassingen, in de sector van softwareontwikkeling en multimediatechnologie, ...

Persoonlijke begeleiding

1
Je bent geen nummer

Aan Odisee ben je geen nummer. Uit een bevraging bij onze eerstejaarsstudenten blijkt dat de kloof tussen student en docent heel klein is. Zit je met een specifiek probleem, dan kun je altijd bij het docententeam terecht. Een persoonlijke aanpak vinden we bij Odisee heel belangrijk.

2
Begeleiding

Heb je in het middelbaar maar drie à vier uur Wiskunde per week gehad, dan kun je voor de start van het academiejaar een instapcursus volgen. Tijdens het jaar voorzien we ook extra begeleidingsmomenten in je uurrooster. Uiteraard kun je ook altijd extra uitleg vragen aan de docenten, zowel voor, tijdens als na de colleges.

3
Geen examenstress

Omdat we je niet willen opzadelen met examenstress op het einde van elk semester, werken we met permanente evaluatie. Die evaluatieopdrachten krijg je in de loop van de modules. We zien evaluaties dus niet meer als momentopnames, maar integreren ze in de modules.

4
Autonomie versterken

Bij de opleiding Elektronica-ICT draait alles rond een autonomieversterkende leeromgeving. We beschikken op de campus over verschillende projectruimtes en stimuleren je om die zo vaak mogelijk te gebruiken. Bij Odisee omschrijven we de opleiding Elektronica-ICT het liefst als een projectgerichte opleiding, waarin praktische vaardigheden (twee derde) meer gewicht in de schaal leggen dan theoretische kennis (een derde).

72% van de starters stroomt door naar het 2de jaar

Ga 100% voor je eigen talent!

Co-creatie in onze opleiding is geen loos begrip. Ons vernieuwd curriculum en aanpak is samen met onze studenten uitgewerkt. We betrekken gradueel het bedrijfsleven in onze opleiding. Van bij de start nodigen we gastsprekers uit en organiseren we bedrijfsbezoeken. Daarnaast werken we nauw samen met het werkveld. Zo schakelen we hen o.a. in om samen met onze docenten de projecten van studenten te evalueren, die meestal in opdracht van of in samenwerking met externen uitgevoerd werden.

Kwaliteitsvol onderwijs

Daar staan we voor!

Meer info