Afstudeerrichting Informatie- en Communicatietechnologie (ICT)

Volgende infodag?

Zaterdag 23 februari 2019

Meld je aan!

ICT

Kies je voor ICT als afstudeerrichting, dan verdiep je je in alle aspecten van het IT-gebied: van programmeren en computerhardware tot besturingssystemen en netwerktechnologie. Je krijgt een grondige opleiding in objectgeoriënteerd programmeren en leert websites bouwen, clientserver- en multitierapplicaties ontwikkelen, dynamische scripts schrijven en die gegevens koppelen aan databanken.

Ontdek de website ikdoeict.be, voor en door ICT-studenten.

Iets voor jou?

1
In een praktijkgerichte opleiding geef je het beste van jezelf.
2
Je wil weten welke technologie er achter de intelligentie van een computer zit.
3
Je kan niet wachten om te programmeren en de computerwereld te ontdekken.
4
Je wil op de hoogte blijven van de nieuwste snufjes binnen de communicatie- technologie.

Schrijf je eigen verhaal

Kun je je vinden in drie of meer stellingen?

Inschrijven

Infodag

ik kom

Fabrice, student ICT

“Dit is de gedroomde opleiding voor wie later in de IT-sector wil werken. Zelf wil ik ondernemer worden; ik ben bezig met mijn eigen IT start-up. Tijdens het vak Projecten kreeg ik zelfs de kans om aan mijn eigen bedrijf Kadonation te werken. Bovendien kon ik rekenen op gratis tips en advies van mijn docenten. Die zijn gedreven met hun vak bezig.”

5 leerlijnen in de kijker

1
Leerlijn Web & Mobile

De opleidingsonderdelen van de afstudeerrichting ICT vallen onder verschillende leerlijnen. Daarnaast kun je bij Odisee ook het diploma van 'certified ethical hacker' behalen. Met dat diploma op zak mag je zwakheden in systemen zoeken.

2
Leerlijn netwerken

Firewalls configureren op hardwareniveau. 

3
Leerlijn programmeren

Programmeren in C#, Java en andere toepassingen. 

4
Leerlijn systeembeheer

Windows of Linux onderhouden. Systemen installeren en beveiligen. 

5
Leerlijn Data security

Beveiliging op softwareniveau. 

Na je diploma?

96% van de afgestudeerden is na 1 jaar al aan het werk

Waar kun je aan de slag?

Op de arbeidsmarkt is er nog steeds een groot tekort aan ICT’ers. Je kansen liggen dus voor het grijpen in de IT-sector. Een aantal mogelijkheden zijn jobs als netwerkbeheerder en verantwoordelijke voor de beveiliging van het bedrijfsnetwerk, in ICT-ondernemingen voor het ontwerp, de installatie, de configuratie en het onderhoud van computernetwerken en infrastructuur, in bedrijven als ontwikkelaar van websites en internettoepassingen, in de sector van softwareontwikkeling en multimediatechnologie, ...

Persoonlijke begeleiding

1
Je bent geen nummer

Aan Odisee ben je geen nummer. Uit een bevraging bij onze eerstejaarsstudenten blijkt dat de kloof tussen student en docent heel klein is. Zit je met een specifiek probleem, dan kun je altijd bij het docententeam terecht. Een persoonlijke aanpak vinden we bij Odisee heel belangrijk.

2
Begeleiding

Heb je in het middelbaar maar drie à vier uur Wiskunde per week gehad, dan kun je voor de start van het academiejaar een instapcursus volgen. Tijdens het jaar voorzien we ook extra begeleidingsmomenten in je uurrooster. Uiteraard kun je ook altijd extra uitleg vragen aan de docenten, zowel voor, tijdens als na de colleges.

3
Geen examenstress

Omdat we je niet willen opzadelen met examenstress op het einde van elk semester, werken we met permanente evaluatie. Die evaluatieopdrachten krijg je in de loop van de modules. We zien evaluaties dus niet meer als momentopnames, maar integreren ze in de modules.

4
Autonomie versterken

Bij de opleiding Elektronica-ICT draait alles rond een autonomieversterkende leeromgeving. We beschikken op de campus over verschillende projectruimtes en stimuleren je om die zo vaak mogelijk te gebruiken. Bij Odisee omschrijven we de opleiding Elektronica-ICT het liefst als een projectgerichte opleiding, waarin praktische vaardigheden (twee derde) meer gewicht in de schaal leggen dan theoretische kennis (een derde).

72% van de starters stroomt door naar het 2de jaar

Ga 100% voor je eigen talent!

Bij Odisee leggen we de focus graag op talent. We halen het onderste uit de kan om je talenten te ondersteunen en verder te ontwikkelen. In het eerste jaar organiseren we Rebug, een tweedaagse voor alle eerstejaars. Tijdens die tweedaagse krijg je een sessie rond talenten voorgeschoteld aan de hand van de sneltest van Dewulf. Je vult een testje in met vragen over jezelf, en op basis daarvan krijg je een kleur. Vervolgens ga je op zoek naar studenten met andere kleuren en vorm je een groep met teamleden die elkaar perfect aanvullen.

Kwaliteitsvol onderwijs

Daar staan we voor!

Meer info