Expertisecentrum ouderenzorg (EXP-O)

Vragen, opmerkingen...

Meer weten over EXP-O?

Stuur een mail naar Audrey De Decker

Wat is EXP-O?

Via het Expertisecentrum Ouderenzorg wil het studiegebied Gezondheidszorg inspelen op de toenemende levensverwachting en de (zorgbehoevende) oudere expliciet centraal stellen. EXP-O wil inzoomen op de positie van ouderen in hun zorgcontext en het mogelijk maken dat zij in die zorgomgeving maximaal de zorgregie kunnen opnemen of maximaal bij hun zorg betrokken worden. Dit rekening houdend met mogelijkheden en beperkingen van ieder individu waarbij aandacht is voor diversiteit binnen de oudere bevolkingsgroep.

Netwerking en samenwerking

Pijler 1

Onderwijs en (na)vorming

Pijler 2

Onderzoek en innovatie

Pijler 3

Dienstverlening

Pijler 4

Infobrochure

Download

Opleidingen in de kijker

Postgraduaat Ouderenzorg

Professionals in de ouderenzorg worden meer en meer geconfronteerd met de specifieke behoeften die de vergrijzing met zich meebrengt. Het werk wordt steeds complexer: dit zorgt ervoor dat er continu gezocht moet worden naar innovatieve methoden om de kwaliteit van zorg voor de oudere te blijven garanderen. Het postgraduaat Ouderenzorg levert je de nodige kennis die je als professional in de ouderenzorg nodig hebt.

Alle informatie over het postgraduaat Ouderenzorg vind je hier.

Banaba Psychosociale gerontologie

Wil je graag een opleiding over 'werken met ouderen' volgen? Dan kun je kiezen voor de tweejarige bachelor-na-bacheloropleiding Psychosociale gerontologie. De opleiding biedt verbreding én verdieping aan mensen die al een diploma hebben in de sociale sector of die aan de slag zijn in de ouderenzorg.

Meer info over de banaba Psychosociale gerontologie vind je hier

Meer weten over de banaba Psychosociale gerontologie?

Bel 02-240 68 40

Of stuur een mail