Terug naar overzicht

Opleiding Facilitair management

Meer weten over onze opleidingen?

Vraag je brochure aan!

Voor denkers én doeners

De opleiding Facilitair management is uniek in Vlaanderen. Je volgt een zeer praktijkgerichte en brede opleiding met drie onderdelen: communicatie, management en facilitaire technologie. Als facility manager zorg je in een bedrijf dat de gebouwen goed beheerd en onderhouden worden. Je voorziet de werknemers van een comfortabel bureau, veilige werkkledij en een lekkere maaltijd. Zo draag je bij tot een stimulerende werkomgeving! Ten slotte ondersteun je alle events die de organisatie plant.

 

Een facility manager:

  • houdt het gebouw van een bedrijf veilig en duurzaam;
  • zorgt voor de juiste verluchting en verlichting;
  • volgt de voortgang van verbouwingen op;
  • zorgt voor de inrichting van de kantoren;
  • bezorgt de medewerkers alle nodige faciliteiten.

Organiseren centraal

De opleiding Facilitair management biedt een zeer brede basis met een mooi evenwicht tussen theorie en praktijk. Je kunt later nog alle richtingen uit maar organiseren staat centraal. De nadruk ligt op communicatie en management. Klantgericht denken is je tweede natuur. De stage van een maand in het tweede jaar en van vijf maanden in het derde jaar bereiden je optimaal voor op je job.

Volg nu al een echt vak aan de hogeschool

Kijk je reikhalzend uit naar het hoger onderwijs? Dan hebben we goed nieuws! Vanaf september kunnen laatstejaars uit het middelbaar het vak Facility management 1 volgen. Tijdens de lessen maak je kennis met facility management in de ruimste zin van het woord. Niet alleen volg je les aan de hogeschool, je wordt ook geëvalueerd tijdens de lessen. Als je slaagt, verwerf je meteen je eerste credits! Die kun je inzetten in de opleiding Facilitair management.

Info of inschrijven?

Neem contact op

Ontdek Facilitair management aan Odisee

Wat is Facilitair management?

Daarom kies je voor Facilitair management aan Odisee

Wat vind je het leukst aan de Technologiecampus?

Wat vind je leuk aan studentenstad Gent?

Hoe kom je elke dag naar de Technologiecampus?

Aan de slag met je diploma

Als bachelor in het Facilitair management kom je terecht in zeer diverse functies op verschillende niveaus. Je kunt terecht in de privésector of bij de overheid. Je organiseert evenementen of werkt in de toeristische of recreatieve sector. Maar in de productiesector of dienstverlenende sector is er ook werk voor een facility manager.

Jobmogelijkheden

Volg een instapcursus scheikunde of Frans

Wanneer? Op 18, 19 en 20 september, telkens van 9u tot 12u (scheikunde) en van 13u tot 16u (Frans).

Ik schrijf me in!

 

Inschrijven?

Schrijf je in!

"Na amper één dag zoeken, vond ik mijn droomjob!"

Simon studeerde Facilitair management

"Als Operations manager heb ik een job met veel verantwoordelijkheid en sociaal contact."

Odisee goes international

Studeren, stage lopen of deelnemen aan projecten over de grens

GO INTERNATIONAL
7
Troeven
1
Je bent geen nummer

De kloof tussen student en docent is klein. Dat blijkt uit de bevraging van eerstejaarsstudenten. Zit je met een specifiek probleem dan helpt het docententeam je graag verder. Een persoonlijke aanpak vinden wij heel belangrijk.

2
Unieke opleiding

Je kunt de opleiding Facilitair management in Vlaanderen enkel volgen aan Odisee. Deze unieke opleiding is al langer ingeburgerd in het bedrijfsleven. Oorspronkelijk komt Facility management uit de Amerikaanse kantoorwereld van de jaren 50. Via Nederland en Duitsland kwam het begrip naar Europa en sinds een vijftiental jaar ook naar Vlaanderen.

Ontdek het verhaal van Johan Daemen

 

3
Modulair examensysteem

Na zes à zeven weken les leg je examen af. Op die manier krijg je nooit grote pakketten te verwerken. Zo'n modulair examensysteem vergroot jouw slaagkansen!

4
Starten in februari

Je kunt de opleiding Facilitair management starten in september en in februari. Door een verkeerde studiekeuze of door andere omstandigheden komt het jou misschien beter uit om te starten met een (nieuwe) studie in februari? Dat kan!

5
Werk gegarandeerd

Vanuit het bedrijfsleven is er een sterke vraag naar goed opgeleide facility managers. Uit bevraging blijkt dat 90% van de afgestudeerden aan het werk is binnen de drie maanden na afstuderen.

6
Gent, studentenstad bij uitstek

Hier kun je van alles genieten: gezellige terrasjes, cultuur, winkelen… ‘Studenten horen bij Gent’ is het motto van de stad Gent. Als grootste studentenstad van Vlaanderen biedt Gent een ruime waaier aan activiteiten en informatie. 

7
Studeren in afstandsonderwijs

Facilitair management kun je ook studeren in hoger afstandsonderwijs (HAO). Klik hier voor meer info over ons afstandstraject.

Kwaliteitsvol onderwijs

Daar staan we voor!

Meer info

Kom naar de infodag van 17.03.2018

Alle velden zijn verplicht