Terug naar overzicht

Afstandsonderwijs

Overtuigd van je studiekeuze?

Schrijf je in!

Inschrijven

Facility management in afstandsonderwijs

Wil je een bachelordiploma Facility management, maar kun je om een of andere reden geen voltijdse dagopleiding volgen? Dan biedt afstandsonderwijs misschien een uitweg. De inhoud van de opleiding verschilt niet van de dagopleiding en je ontvangt na afloop ook hetzelfde diploma. Je studeert deze opleiding in Gent.

Meer weten?

Infomomenten

Een facility manager​​

  • houdt het gebouw van een bedrijf veilig en duurzaam;
  • zorgt voor de juiste verluchting en verlichting;
  • volgt de voortgang van verbouwingen op;
  • zorgt voor de inrichting van de kantoren;
  • bezorgt de medewerkers alle nodige faciliteiten.

Inschrijven?

Als je interesse hebt, kun je een intakegesprek voeren met onze studietrajectbegeleider. Beslis je daarna om de opleiding te volgen? Schrijf je dan in en start in februari of september!

Examens en stage

Je examens vinden plaats tijdens de kantooruren. Voor een aantal vakken kun je vervroegd examen afleggen in oktober en maart. Om de examenlast te spreiden kun je voor de meeste vakken bovendien aansluiten bij de examens van de dagstudenten. In de laatste fase van je opleiding staat een stage van drie maanden op het programma. Heb je relevante ervaring, dan kun je stageduurvermindering krijgen. De plaats en timing van de stage kunnen we afstemmen op je persoonlijke situatie.

Praktische organisatie

Je stelt samen met de studietrajectbegeleider een studiepakket samen en stemt dat af op de tijd die je kunt vrijmaken om te studeren. Je beslist daarbij zelf hoeveel cursussen je opneemt. De theoretisch georiënteerde opleidingsonderdelen studeer je voornamelijk door zelfstudie. Dankzij aangepast leermateriaal en onze doelgerichte aanpak kun je je met een minimum aan contactmomenten voorbereiden op de examens. Gedetailleerde schikkingen worden ruim vooraf bekendgemaakt. Tijdens een startsessie krijg je het studiemateriaal, een introductie in de digitale leeromgeving Toledo en een inleiding tot de opleidingsonderdelen die je opneemt. Op Toledo vind je voor elke cursus een studiewijzer. Zo kun je maximaal zelfstandig aan de slag.

Lees de brochure

Download