Wat na je opleiding Facility management?

Opleiding van je dromen gevonden?

Inschrijven

Ik schrijf me in!

Werken als facility manager

Als bachelor in het Facility management kom je terecht in zeer diverse functies op verschillende niveaus. Je kunt terecht in de privésector of bij de overheid. Je organiseert evenementen of werkt in de toeristische of recreatieve sector. Maar in de productiesector of dienstverlenende sector is er ook werk voor een facility manager.

Wist je dat 100% van de afgestudeerden na 1 jaar al aan het werk is?

Verder studeren

Afgestudeerd?

Facility management

Werken voor mensen

Je staat in voor onder andere het energiebeheer, de ICT-voorzieningen, beveiliging en logistiek van gebouwen. Daarnaast kom je ook frequent met mensen in contact, bijvoorbeeld als cateraar, wagenparkbeheerder of event manager. 

Waar kun je aan de slag?
1
Facility coördinator

Facility coördinator in een bedrijf, scholengroep, vakantiepark, ziekenhuis of bij de overheid.

2
Consultant

Consultant bij een softwarebedrijf, een gebouwbeheerder of project manager.

3
Zelfstandig

Zelfstandig ondernemer of event organisator.

4
Contract manager maintenance

Contract manager maintenance, als contactpersoon tussen scholen en aannemers, als praktische problem solver.

5
Team lead catering advisory

Team lead catering advisory, bij het ontwerp van nieuwe cateringprojecten of de inrichting van keukens en restaurants.

6
Facility service & project leader

Facility service & project leader bij de inrichting van nieuwe winkels, de opvolging van herstellingen, veiligheid en verzekeringen, in overleg met klanten.

7
Facility & project consultant

Facility & project consultant bij de optimalisatie van interne processen zoals de opbouw van een bedrijfsrestaurant en een datacenter, bij de coördinatie van de bezoekersregistratie, camerabewaking, monitoring en project management.

Maxiem werkt voor Tommy Hilfiger

Oud-student Maxiem vond meteen een job op zijn maat. "Ik werk als facility manager bij Groep Alain Broekaert, de officiële verdeler in België van onder andere Tommy Hilfiger, Scotch & Soda en Calvin Klein. Ik had nooit gedacht dat ook deze sector facility managers nodig had. Elke dag merk ik dat de opleiding me voldoende basis heeft gegeven om mijn opdrachten op een professionele en correcte manier aan te pakken. De job biedt dezelfde afwisseling als de opleiding: iedere dag is uniek en geen enkel project is hetzelfde."

 

Problem sover

 

 

Problem solver

"Dagelijks duiken nieuwe boeiende problemen op", aldus Maxiem. "Waterlekken, kapotte airco's, gebroken ruiten ... De basiscompetentie om die af te handelen is: zelfstandig en doelgericht werken. Precies wat ik leerde in mijn studie!"

 

"Een tweede bachelor"

"Ik besloot om na Facility management bij Odisee een bachelor Vastgoed bij te studeren", zegt Anthony. "Doordat er heel wat vakken van Facility management ook in Vastgoed zitten, zorgde dat voor heel wat vrijstellingen en dus een interessante vervolgopleiding."

 

Jelle ging voor een master Organisatie & Management

"Na mijn bacheloropleiding koos ik ervoor om nog een master Organisatie & Management aan te vatten. Zo wilde ik me nog meer op economie richten. De combinatie tussen een professionele bachelor en een academische master is een ideale mix! De veelzijdigheid verhoogt je aantrekkelijkheid op de arbeidsmarkt en in mijn laatste jaar in mei kon ik al aan de slag als Inspecteur Industrie bij Cleaning Masters."

Oud-student Stijn: "Beheer 1000 eindgebruikers!"

"Ik stuitte op een vacature van Gebouwbeheerder bij het Leuvense stadsontwikkelingsbedrijf. Wat begon als beheerder van één gebouw, groeide na 3 jaar uit tot een functie als Coördinator Facilitair beheer, waardoor ik verantwoordelijk was voor het facilitair beheer van verschillende gebouwen binnen de groep Leuven, goed voor duizend eindgebruikers! Na 5 jaar ervaring in het facilitaire werkveld, kreeg ik de kans om Team Leader Facility te worden bij Medialaan, een uitdaging die ik met veel enthousiasme ben aangegaan.

 

"Team leader facility"

"Als Team leader facility sta ik in voor het facilitair beheer van de Medialaan-gebouwen", zegt Stijn. "Concreet voorzien we alle soft en hard services, inclusief verbouwingen en ondersteuning van tv-producties. Afwisseling, verantwoordelijkheid en menselijk contact!"

Infodag

Kom meer te weten!

Ik kom

Succes op de arbeidsmarkt

De opleiding staat garant voor succes op de arbeidsmarkt. Door de brede basis kun je in tal van functies terecht. Ook je talen en je basisopleiding marketing en economie maken je tot een veelzijdige en vlot inzetbare kracht. Via de hogeschool kun je ingestuurde vacatures raadplegen. Onze oud-studenten vind je o.a. bij Securitas, Universiteit Gent, Zoo Antwerpen, Lidl, Delhaize, C&A, BNP Paribas Fortis, AG Insurance, Center Parcs en Brussels Airport.