Terug naar overzicht

Graduaat in het Netwerkbeheer

Meer weten over onze opleidingen?

Vraag je brochure aan!

Wat leer je?

Als gegradueerde in het Netwerkbeheer werk je in team en ben je in staat informatiesystemen en netwerkapplicaties op een veilige manier toegankelijk te maken op basis van een plan. Je helpt werknemers en bedrijven om beter samen te werken en te communiceren. Je verbetert de ervaring van gebruikers met het internet.

Gloednieuw

Je kunt de graduaatsopleiding Netwerkbeheer bij Odisee volgen vanaf academiejaar 2019-2020

(onder voorbehoud van goedkeuring door de Vlaamse regering)

Programma

Je opleiding bestaat uit ICT-toepassingen voor bedrijven, beheer van hard- en software, mobiele systemen, databanken, netwerk- en cloudservices, internettechnologie, informatieveiligheid, projectwerk en werkplekleren. 

Je kunt kiezen uit twee trajecten: een voltijds traject overdag en een traject met blended learning.

Werkplekleren

Tijdens je opleiding ligt de klemtoon op het werkplekleren: al doende leren op de werkplek dus. Werkplekleren is een beetje te vergelijken met stage, maar dan nog intenser: je past niet alleen toe wat je in de lessen leerde, maar draait ook echt mee op de werkvloer. Zo merk je al snel of het beroep je ligt en ben je meteen klaar om het beroep ook uit te oefenen wanneer je je graduaatsdiploma in handen hebt. 

1
Voltijds traject overdag

Het modeltraject is een voltijds opleidingstraject, hoofdzakelijk overdag, in Brussel. Het  academiejaar is opgedeeld in kwartalen en per kwartaal wordt een beperkt aantal vakken aangeboden, wat de ‘studeerbaarheid’ van het programma verhoogt.

2
Traject met blended learning

Het blended learning-traject bestaat uit contactmomenten en (begeleide) zelfstudie. De contactmomenten zijn gepland op maximaal drie avonden en een vaste dag per week.

Het programma richt zich vooral tot werkenden die bij hun werkgever aan werkplekleren kunnen doen en die 1 dag per week aan hun studies kunnen en willen besteden. Het blended learning-programma wordt gespreid over drie jaren.

FAQ

Vind hier een antwoord op al je vragen

FAQ over graduaatsopleidingen

Na je diploma

Als je je opleiding afrondt, behaal je een diploma hoger onderwijs — dat van gegradueerde — waarmee je meteen aan de slag kunt. Na een graduaatsdiploma kun je natuurlijk ook voor een bacheloropleiding kiezen.

Bacheloropleidingen bij Odisee