Terug

Ontdek onze graduaatsopleidingen

Wil jij met je bedrijf ook partner worden?

Laat het ons weten

Wat is een graduaatsopleiding

Met een graduaatsopleiding behaalt een student op twee jaar tijd een diploma hoger onderwijs. De opleiding situeert zich tussen het secundair onderwijs en een bacheloropleiding, en is erg praktijkgericht

Werkplekleren vormt minimaal één derde van de studie-omvang. De opleiding leidt tot een graduaatsdiploma en zorgt ervoor dat studenten snel inzetbaar zijn op de arbeidsmarkt. Het werkplekleren vindt plaats op de werkvloer, de lessen in de hogeschool ondersteunen de praktijk.

Werkplekleren, wat is dat precies?

Werkplekleren is een essentieel onderdeel van de graduaatsopleidingen. Odisee werkt daarvoor samen met tal van bedrijven en organisaties.

De studenten zitten dus niet altijd op de schoolbanken, maar doen heel wat kennis op de werkvloer op en verwerven er vaardigheden en attitudes. De wisselwerking tussen praktijk en onderwijs geeft hen een brede basis en stoomt hen klaar voor de arbeidsmarkt.

FAQ over graduaatsopleidingen

Werkplekleren - waarom partner worden?

De graduaatsopleidingen van Odisee willen samen met werkgevers inspelen op de behoeften van de arbeidsmarkt. Nog meer dan de bacheloropleidingen zijn ze gericht op de praktijk.
 
Omdat werkplekleren zo centraal staat in de opleidingen, willen we samen met werkgevers de studenten voorbereiden op specifieke beroepen. De graduaatsstudenten brengen dus heel wat leertijd door op de werkvloer. Het leren op de hogeschool ondersteunt het leren op de werkvloer. De wisselwerking tussen de hogeschool en de werkplek zorgt voor een flexibele vorm van leren.
 
Door studenten de kans te geven kennis en ervaring op te doen, werk je mee aan de opleiding van de werknemers van de toekomst. Met de graduaatsopleidingen wil Odisee samen met werkgevers inspelen op de voortdurende transformatie van de arbeidsmarkt.
Hoger afstandsonderwijs

Wat doet een partner eigenlijk?

Directe impact op het profiel

Door de samenwerking met een graduaatsopleiding, draag je bij aan de kruisbestuiving tussen de noden van de arbeismarkt en het onderwijs.

Als partner in het werkplekleren heeft een bedrijf met andere woorden een directe impact op het profiel van de afgestudeerde graduaatstudenten.

Coachen

Een werkplek aanbieden betekent natuurlijk ook investeren. Als bedrijf of organisatie investeer je immers in goed opgeleide mentoren en een coachende leeromgeving voor de graduaatsstudenten.

De opleidingen van Odisee zijn een gids bij het werkplekleren. Zij zorgen voor coaching van de mentoren op de werkplek, en maken met hen afspraken voor de begeleiding en de opvolging van de studenten.

Business & Digital

Accounting administration 
algemeen | info werkplekleren

Marketing- en communicatiesupport
algemeeninfo werkplekleren

Informatica (Programmeren of Systemen en netwerken)
algemeen | info werkplekleren

Education

Educatieve graduaatsopleiding secundair onderwijs
algemeen

Health

HBO Verpleegkunde

algemeen

Social

Maatschappelijk werk
algemeen

Tech

Elektromechanische systemen
algemeen | info werkplekleren

Werforganisatie
algemeen