Informatica - dagopleiding

Nieuw vanaf september 2017

Schrijf je in!

Word een ICT-professional

De arbeidsmarkt heeft steeds meer nood aan praktisch geschoolde informatici. Ben jij geïnteresseerd in informatica en wil je vanuit de dagelijkse praktijk van een bedrijf, al doende leren en een diploma behalen, dan is een tweejarige HBO5-opleiding Informatica in dagonderwijs misschien wel iets voor jou. Je past de theorie direct toe in de praktijk van een leerbedrijf. Minstens een derde van je studietijd breng je lerend door op de werkplek. 

3
troeven
1
Unieke opleiding

In de wereld van de informatica is het de eerste keer dat een grote onafhankelijke ICT-dienstverlener samen met het hoger onderwijs een informaticaopleiding vormgeeft.

2
Leren op de werkvloer

Je leert op school én op de werkplek. Twee dagen per week breng je door op Campus Brussel van Odisee, de rest van de week bij Realdolmen. Daar leer je de ICT-sector van binnenuit kennen. Je zet er de theorie om in de praktijk via hands-on labs, met behulp van de meest moderne technologie en onder begeleiding van ervaren professionals. Je leert er zelfstandig werken in een levensechte situatie.

3
Jobzekerheid gegarandeerd

Na twee jaar krijg je het diploma van Gegradueerde in de Informatica, een uitstekende opstap voor middenkaderfuncties in het bedrijfsleven. Je kunt meteen aan de slag als programmeur, webmaster, helpdeskmedewerker... Jobzekerheid is dus gegarandeerd. 

Infodagen, inschrijven, studiegeld...

Meer info

Wat leer je in de opleiding?

  1. Je wordt opgeleid tot een ICT-professional. Samen met je team zorg je ervoor dat de informatiesystemen vlot werken en dat alle medewerkers de ICT-infrastructuur optimaal benutten. Problemen kun je oplossen.
  2. Je leert hoe je software ontwerpt en bouwt en je leert hoe je dit in een team realiseert. Gaandeweg leer je ook welke rol jij kunt spelen in een gespecialiseerd team.
  3. Eindproject: zelfstandig en in team zorg jij voor de oplossing van een actueel probleem dat jij met software en informatiesystemen vereenvoudigt.

Praktische organisatie

  • Twee dagen per week krijg je les op Campus Brussel van Odisee van docenten met bedrijfservaring. Deze contactmomenten zijn de basis voor het werkplekleren bij Realdolmen. We raden je aan om de lessen goed voor te bereiden zodat de contactmomenten je heel wat kennis en vaardigheden opleveren.
  • Wat je geleerd hebt in de les, kun je nadien verdiepen tijdens de labosessies bij Realdolmen. Ongeveer de helft van de tijd breng je door op de werkplek onder begeleiding van ervaren coaches.
  • We verwachten ook dat je ook heel wat werk zelfstandig verricht: thuis, op de campus en op de werkplek.
  • Regelmatig leg je tests af en bereid je je voor op het behalen van een relevante ICT-certificering.
  • Het opleidingshoofd, het docententeam en de coaches en volgen je gedurende het hele traject. Ze helpen je om je talent zichtbaar te maken en je kansen op de arbeidsmarkt te maximaliseren.
?
Wat na je opleiding?
Na het eerste jaar

Na een eerste jaar kun je eventueel al aan de slag als helpdeskmedewerker of als adviseur in de wereld van de verkoop van ICT-infrastructuur en hardware.

Na de volledige opleiding

Met een diploma van Gegradueerde in de Informatica kunt ja aan de slag als analist, programmeur, software developer, systeembeheerder, helpdeskmedewerker, webdesigner... Een aantal afgestudeerden kan jaarlijks onder contract bij Realdolmen doorgroeien naar het acADDemICT-traject en het brengen tot ICT-consultant voor Java, .Net, CRM of Sharepoint.

Verder studeren?

Bij CVO Lethas kun je, nadat je je graduaatsdiploma hebt behaald, een vervolgmodule Netwerkbeheer volgen waardoor je nog maar eens je kansen op de arbeidsmarkt vergroot.

Of wil je liever een bachelordiploma Toegepaste informatica behalen? Dan kun je bij Odisee een vervolgtraject opnemen. Op basis van je graduaatsdiploma krijg je vrijstellingen. 

Wat is HBO5

Wat is een HBO5-opleiding?

HBO5 aan een CVO

HBO5 aan een CVO

Wat na HBO5

Wat na HBO5?