Terug naar overzicht

Afstandsonderwijs

Overtuigd van je studiekeuze?

Schrijf je in!

Inschrijven

Kleuteronderwijs in afstandsonderwijs

De professionele bachelor Kleuteronderwijs kun je ook via afstandsonderwijs behalen (enkel op Campus Aalst). Zo kun je werk, gezin en studie combineren en een (extra) volwaardig diploma hoger onderwijs behalen. Je krijgt een persoonlijke begeleiding op maat.

 

Zelfstudie

Theoretisch georiënteerde vakken studeer je door middel van zelfstudie.

Traject­be­ge­leider

De trajectbegeleider stippelt samen met jou een individueel traject uit met een aantal studiepunten dat haalbaar is in jouw situatie. 

Inschrijven

schrijf je in!

Praktische organisatie

Tijdens de startsessie krijg je je cursussen met daarin een studiewijzer. Je volgt les op zes à zeven dinsdagavonden en een tweetal zaterdagvoormiddagen. Aanwezigheid wordt verwacht. Tijdens die contacturen krijg je ofwel een inleiding die je op weg helpt om de leerstof te verwerken, ofwel een praktijkgeoriënteerde synthese van leerstof die je al instudeerde. In een laatste sessie kort voor de examenperiode voorzien we nog een monitoraat waar je vragen kunt stellen.

Examens en stage

Voor elk opleidingsonderdeel krijg je twee examenkansen. De eerste vindt plaats in januari voor de vakken van het eerste semester of in juni voor de vakken van het tweede semester, de tweede in augustus-september. Examens worden ’s avonds of op zaterdagvoormiddag georganiseerd.

Lees de brochure!

Inschrijven

voor Kleuteronderwijs in afstandsonderwijs

3
stappen
1
Volg een infosessie

Tijdens de infosessie komt zowel een algemeen deel over studeren in hoger afstandsonderwijs als een specifiek deel over de opleiding Kleuteronderwijs aan bod. 

Infosessies

2
Je hebt een intakegesprek

Nadat je een infosessie hebt bijgewoond, maak je een afspraak met de trajectbegeleider van de opleiding van jouw keuze voor een intakegesprek. Je brengt de nodige documenten mee. 

 

Contact

Trajectbegeleiders
Evelien Wijnant
Jolien Herman

3
Je schrijft je in

Als de twee eerste stappen gunstig verlopen, kun je beslissen om je administratief in te schrijven. De trajectbegeleiders Bachelor in onderwijs: Kleuteronderwijs – hoger afstandsonderwijs helpen je graag verder: Evelien Wijnant en Annemie Merckx.

Welke documenten breng je mee?

  • Intakefiche
  • Je officiële diploma hoger onderwijs
  • Nog geen diploma hogeronderwijs? 
    • Al je officiële rapporten
    • Overzicht van de vrijstellingen die je wenst aan te vragen
  • Overzicht voor jezelf: hoeveel uur per dag/per week zou je gemiddeld aan je studies kunnen spenderen, rekening houdende met je job, je gezin en je vrije tijd? 

Instaptoets lerarenopleiding

Voor alle studenten in Vlaanderen

Instaptoets Lerarenopleiding?

Studenten die zich willen inschrijven voor een lerarenopleiding moeten in heel Vlaanderen deelnemen aan een verplichte, maar niet-bindende instaptoets. De resultaten zijn niet bepalend om je te kunnen inschrijven, maar je moet de toets wel afgelegd hebben.

Ik wil meer weten!