Terug naar overzicht

Lager onderwijs - verkorte educatieve bachelor via werkplekleren

Overtuigd van je studiekeuze?

Inschrijven doe je gewoon online.

Start je inschrijving

Werken en studeren? Het kan!

Heb je al een bachelor- of masterdiploma? Of ben je al leraar in het kleuter- of secundair onderwijs, en wil je switchen naar het lager? Dan kun je met een traject van 60 à 120 studiepunten en les op woensdag het diploma Educatieve bachelor Lager onderwijs behalen. Tijdens je opleiding ga je al aan de slag in de klas. Zo koppel je theorie meteen aan praktijk. Wij ondersteunen je via contactsessies en begeleiding tijdens de stage.

Voorafgaand aan je inschrijving is een intakegesprek nodig. Je hoeft niet naar de campus te komen, dit gesprek verloopt digitaal. Neem hiervoor contact op met gert.bourgeois@odisee.be.

 

Ik heb al een bachelor- of masterdiploma

Dan volg je een verkort programma van 120 studiepunten. Je bent al aan de slag of gaat snel aan de slag in de lagere school.

Ik heb al een bachelor- of master- en een lerarendiploma

Dan volg je een verkort programma van 60 studiepunten. Je bent al aan de slag of gaat snel aan de slag in de lagere school.

Programma 60 studiepunten (2 jaar)

Je hebt al een lerarendiploma en wilt graag lesgeven in de lager school?

  • Je behaalde een Educatieve bachelor, een SLO na je bachelor- of masteropleiding of een Master in de Pedagogische wetenschappen.
  • Je bent (ten minste deeltijds) werkzaam in het lager onderwijs.
  • Je krijgt de mogelijkheid om stages te lopen op je werkplek.
  • Je neemt deel aan de lessen op woensdagnamiddag.

Programma 120 studiepunten (2 jaar)

Je overweegt een carrièreswitch of je werkt al in de lagere school maar beschikt nog niet over een lerarendiploma?

  • Je hebt een bachelor- of masterdiploma (bijkomende vrijstellingen voor houders van een bachelordiploma SAW, Logopedie en Ergotherapie).
  • Je gaat al tijdens de opleiding aan de slag in de lagere school, of je doet je stage op je eigen werkplek.
  • Je neemt actief deel aan de lessen op woensdag (voor- en namiddag).

JE STAAT ER NIET ALLEEN VOOR

Naast de theoretische colleges heb je ook contactmomenten in leergroepen. Daar krijg je feedback op lesvoorbereidingen, wissel je ideeën uit met medestudenten en bespreek je creatief en kritisch de opzet van een rijke leeromgeving.

Nog geen werkplek?

Geen probleem! Ga actief op zoek naar een werkplek en bespreek met de schooldirecteur wat de stageopties zijn.

COMBINATIE MET WERKOPDRACHT

Onze programma's zijn combineerbaar met een werkopdracht.  We raden wel aan om deeltijds te werken, zeker als je meer dan 60 studiepunten opneemt.

5
Troeven
1
Specifieke competenties

We sluiten zo sterk mogelijk aan bij je basisopleiding door alleen die competenties aan te leveren die je nog niet eerder verwierf: de specifieke competenties voor het lager onderwijs.

2
Afstandsleren met contacturen

We combineren afstandsleren met contacturen, zodat je uit beide onderwijsvormen de voordelen haalt

3
Praktijkgericht

We werken praktijkgericht via onze gastdocenten uit het lager onderwijs, die onze opleiding voor een groot deel vorm geven

4
Contact op woensdag

Onze contacturen richten we in op woensdag voor het traject van 120 studiepunten, of op woensdagnamiddag voor het traject van 60 studiepunten.

5
Stagebegeleiding

We bieden een intensieve stagebegeleiding aan vanuit de hogeschool. Je kunt je stage bovendien op je eigen werkplek doen. Tijdens de didactische stage pas je binnen één week zo veel mogelijk de geleerde didactische principes toe binnen de context van de lagere school. De stages lopen afwisselend in de eerste, tweede en derde graad.