90% van oud-studenten Odisee vindt binnen 3 maanden werk

Wij schrijven ons verhaal

Lees alle verhalen

Studenten die afstuderen aan hogeschool Odisee geraken in 90 % van de gevallen binnen 3 maanden aan een job. Dat blijkt uit een grootschalige enquête die de hogeschool heeft afgenomen bij oud-studenten die in 2015 of 2016 afstudeerden.

Tom Colpaert: “Uit ons onderzoek blijkt dat 84,5 % van de afgestudeerden van het academiejaar 2014-2015 en 2015-2016 vandaag aan het werk is”

Tom Colpaert van de Dienst Onderwijs & kwaliteit Odisee: “Slechts 1 % is werkzoekend. De overige groep studeert nog. De meerderheid van de respondenten werkt in de gezondheidszorg (27 %). Ook het onderwijs is met 26 % goed vertegenwoordigd.”

Bijkomende opleiding

Veel studenten kiezen er bovendien voor om na hun bacheloropleiding een bijkomende studie aan te vatten. “39 % van de ondervraagde alumni startte na hun studie een bijkomende opleiding, bij 13 % ging dat om een schakelprogramma. 60 % van hen heeft die extra studie afgerond, 23 % is nog bezig, 17 % is gestopt.”

Grote tevredenheid

Van de oud-studenten die vandaag aan het werk zijn, vond ruim 90 % binnen drie maanden na afstuderen al een job, blijkt ook uit de bevraging. “Bij 85 % sluit die job helemaal of in grote mate aan bij de Odisee-opleiding. Ten slotte peilden we ook naar de tevredenheid van de alumni over hun opleiding. Daaruit blijkt dat ruim 93,5 % van de respondenten tevreden terugblikt op zijn studie aan Odisee.”