Growfunding organiseert tweedaags event rond sociale impact crowdfunding

Wij schrijven ons verhaal

Lees alle verhalen

Growfunding, het Brusselse crowdfundingplatform dat ontstond aan de Odisee-hogeschool, blaast vijf kaarsjes uit. Ter ere daarvan vindt op 19 en 20 januari in de Brusselse Beursschouwburg een tweedaags festival plaats. “We laten het publiek enkele good practices zien van de voorbije jaren, en debatteren over de toekomst van civic crowdfunding – crowdfunding met een sociale impact”, zegt initiatiefnemer Frederik Lamote.

Growfunding ontstond vijf jaar geleden aan hogeschool Odisee, op Campus Brussel. De onderzoeksgroep van de opleiding Sociaal werk zocht een manier om via crowdfunding het potentieel van Brussel te benutten. “We wilden proberen om Brussel van onderuit op te bouwen”, aldus Frederik. “Growfunding focust daarbij op het sociale en politieke potentieel van de hoofdstad. We verliezen weliswaar het financiële aspect niet uit het oog, maar zorgen er ook en vooral dat er geld vloeit naar projecten met een positieve impact op de stedelijke samenleving. Die manier van werken noemen we civic crowdfunding.”

Succesvolle projecten
Growfunding is een van de weinige civic crowdfunding-platformen wereldwijd. Dankzij het platform kwamen al tal van succesvolle projecten tot stand, zoals BelgoMarkt, een supermarkt met alleen Belgische producten, Cinemaximiliaan, een pop-upbioscoop voor mensen op de vlucht en Bar Eliza, een zomerbar in het Elizabethpark.