Odisee stelt apps voor senioren voor op Dag van de Wetenschap

Wij schrijven ons verhaal

Lees alle verhalen

Op zondag 26 november organiseert de Odisee-hogeschool tal van activiteiten in het kader van de Dag van de Wetenschap. “In onze hoofdstad zetten we mee de schouders onder het Wetenschapsfestival Brussel”, zegt Pieter Tijtgat, wetenschapscommunicator van Odisee. “Het publiek kan er onder andere kennismaken met technologie en apps voor thuiswonende senioren.”

Een van de blikvangers van het Odisee-aanbod in Brussel is ‘Apps voor senioren’. “Apps kunnen het welzijn van ouderen positief beïnvloeden en er zelfs voor zorgen dat ze langer thuis blijven wonen. Tijdens deze interactieve workshop stellen we enkele technologische innovaties voor. Verder kunnen de bezoekers ook onder andere leren hoe je bloed prikt, tijdens de workshop ‘Let op voor het prikje’. Bij de Odisee-bewegingsexperts van onze opleiding Lichamelijke opvoeding kun je dan weer je fitheid laten testen.”

Expertise in wetenschappelijk onderzoek

“We vinden het belangrijk om de expertise die bij Odisee leeft rond wetenschappen en onderzoek naar buiten te dragen. De Dag van de Wetenschap is de uitgelezen kans om dat te doen”, aldus Pieter. “Daarom nemen we zowel deel aan het Wooow Wetenschapsfestival in Gent als aan het Wetenschapsfestival Brussel. In beide steden slaan alle hogeronderwijsinstellingen de handen in elkaar om op de Dag van de Wetenschap te tonen wat ze in hun mars hebben. Daarnaast zetten we ook op onze campussen in Sint-Niklaas en Aalst wetenschap in de kijker. In het kader van ons wetenschapsinitiatief Odifiks organiseren we er tal van activiteiten.”

Meer info

Wat? Wetenschapsfestival Brussel. Het volledig programma vind je op www.wetenschapsfestival.brussel. Alle Odisee-activiteiten vind je via deze link.

Waar? Muntpunt - Munt 6, 1000 Brussel.

Wanneer? Zondag 26/11/17 van 10u tot 17u.