Studentenbegeleiders Odisee winnen Gouden Resort 2017

Wij schrijven ons verhaal

Lees alle verhalen

Stuvo+, de studentendienst van hogeschool Odisee (Technologiecampus Gent), mag zich een jaar lang Ambassadeur van de Veerkracht noemen. Ze won namelijk de Gouden Ressort 2017, een award waarmee vzw Logo Gezond+ de organisatie beloont die op een bijzondere manier werk maakt van geestelijke gezondheid.

Pop-upactie voor studenten

De medewerkers van Stuvo+ krijgen deze prijs voor de actie die ze in de maand oktober op touw zetten tijdens de tiendaagse ‘Samen Veerkrachtig’. “Met STUVO+ zetten we op Technologiecampus Gent elk semester één van de tien tips van ‘Fit in je Hoofd’ in de kijker. Dit semester is dat tip vier: ‘probeer eens iets nieuws’”, zeggen Isolde Roose en Annelies Debever, studentenbegeleiders van Stuvo+. “Daarom organiseerden we in oktober een ludieke actie rond dat thema: we lieten de studenten van Technologiecampus Gent onder andere proeven van een insectenbuffet en ze konden zich aan een make-over wagen bij een barbier. Daarnaast konden de studenten en hun ouders op de campus gratis deelnemen aan de workshop ‘Zeg (niet) dat ik het kan! – Anders motiveren met de growth mindset van Carol Dweck’.”

Structureel aandacht voor veerkracht

Stuvo+ nam de prijs deze week in ontvangst in het gemeentehuis van Aalter, dat de prijsuitreiking mee organiseerde. De jury was bijzonder enthousiast over de veerkrachtinitiatieven van Stuvo+, en over het feit dat de studentendienst elk semester weer aandacht besteedt aan het thema. “Alleen organisaties die structureel aandacht hebben voor het mentaal welbevinden van hun doelgroep, doorstonden onze beoordelingscriteria”, aldus Logo Gezond+.