Meertalig aanbod

Op de site van Nik-Nak (http://nik-nak.eu/)  vind je originele, hedendaagse kinderboekjes in twee talen (Nederlands gecombineerd met een andere taal).

O Mundo- een kleine Wereldbibliotheek (www.omundo.be) is een project van Iedereen Leest dat de mooiste prentenboeken uit de hele wereld wil binnen brengen in multiculturele klassen.

Op de site van Meertaligheid (https://meertaligheid.be/) vind je nuttige achtergrondinformatie, handige materialen en concrete tips terug, gebaseerd op recente wetenschappelijke studies en inzichten. Laat je informeren en inspireren, en geef meertaligheid ook een plaats in jouw praktijk!

Ook de site van Mantra Lingua (http://www.mantralingua.com/) is handig! Je dient eerst je ‘locatie’ te kiezen, bv. UK Visitors. Klik je daarop, dan beland je op het portaal waar je naast products, videos … ook voor Languages kan kiezen. 

Via het tabblad Languages kan je klikken op talen van het Albanees over het Litouws en Spaans tot het Yoruba; klik de gewenste taal aan en je krijgt onmiddellijk een overzicht van prentenboeken die in deze taal en het Engels zijn verschenen. Je kan bovendien ook nog eens een selectie maken o.b.v. o.a. leeftijd. Rarara, welk konijntje staat bij de Engelstalige kinderen bekend als ‘Floppy’? En hoe zouden pakweg Kantonese kleuters hem noemen? 

De studentencoöperatieve ACCO stelt een interessante en overzichtelijke lijst beschikbaar van Kinderboeken in verschillende talen, momenteel als pdf te downloaden via de site van Metrotaal (http://www.metrotaal.be/). Een aanvulling hierop vind je via http://www.metrotaal.be/content/1-kern-van-de-zaak/2-voordelen-realiseren/vertaalde_kinderboekenlijst.pdf . Hoe het in het document zelf omschreven wordt: “Opzet van de lijst met kinderboeken: De lijst bevat boeken in achtereenvolgens de talen Arabisch, Berbers, Chinees, Frans, Hindi, Papiamentu, Spaans, Somalisch en Turks. Sommige boeken zijn geheel in de genoemde taal, andere zijn tweetalig in de zin van Nederlands of Engels en de andere taal. Ten slotte is er nog een lijst met ‘multiculturele’ kinderboekjes in het Nederlands, en een lijstje met boeken die in véél talen beschikbaar zijn.”