Terug naar overzicht

Toegepaste informatica

Welkom van 10u tot 14u

Zaterdag 6 maart digitale infodag

Info en aanmelden

De toekomst is digitaal

Google, Amazon, Netflix en Spotify: het internet bracht ons nieuwe en onmisbare bedrijven die tegen een razendsnel tempo groeien met onze data als grootste factor. Professionele experts breken dagdagelijks hun hoofd om alles sneller, beter, toegankelijker en veiliger te maken. Klaar om zelf een échte IT-expert te worden? 

Download de brochure

Persoonlijk gesprek?

Daar maken we tijd voor!

Vragen?

Stuur een mail!

Stel je studieshake samen

Aan de hand van meerdere keuzetrajecten, toegespitst op Europese beroepsprofielen, leg je je eigen accenten in de opleiding. Een stevige basis in het eerste jaar samen met meerdere coachingsgesprekken helpt je bij het kiezen van drie profielen waarop je je volledig wilt toeleggen. Duidelijk kiezen geeft je nog steeds een brede waaier aan jobmogelijkheden. We bieden zeven keuzetrajecten aan.

Na je eerste jaar, kies je voor 3 van de 7 trajecten

1
Business & system analyst

Als business-analist begeleid je de klant om op een gestructureerde manier tot het juiste inzicht te komen van de noden. Als je goede vragen kunt stellen en goed kunt luisteren naar de antwoorden, word je een prima analist!  

2
System administrator

Je kan verschillende besturingssystemen gebruiken om een netwerk te organiseren en te beveiligen. Je kan de visie en het beleid van een organisatie vertalen naar een efficiënte structuur die zowel technisch als praktisch door jou geconfigureerd wordt. Je volgt de dagelijkse werking van de computersystemen op.

3
Software developer

Je ontwerpt, test en documenteert applicaties die gebruikers in staat stellen hun werk vlotter en sneller uit te voeren. Een grondige kennis van programmeren stelt je in staat om in een waaier van programmeertalen applicaties te ontwikkelen.

4
Artificial Intelligence & data engineer

Als AI & data engineer speel je in op technologische ontwikkelingen en vertaal je bedrijfsuitdagingen via krachtige frameworks voor machine learning en deep learning naar een slimme software oplossing. Je bekijkt diepgaande databronnen en herkent patronen, doet voorspellingen en bedenkt creatieve oplossingen om een antwoord te bieden op deze steeds luider klinkende vraag uit het beroepsveld en de maatschappij.

4
Web developer

Je vindt het een uitdaging om moderne, performante websites, webtoepassingen en mobiele apps ontwikkelen die de verwachtingen van de klant overtreffen. Je zoekt voor ieder project naar creatieve oplossingen op maat van je klant. 

5
Network specialist

Als Network Specialist werk je in team aan de planning, beveiliging en troubleshooting van een digitaal netwerk voor video, voice, web, mail, sociale media, data en business applications.

6
Digital consultant

Als digital consultant probeer je de meerwaarde van digitale technologieën in te schatten, innovatieve oplossingen te bedenken en deze toe te passen in één of meer domeinen. Je probeert anderen te overtuigen en/of te helpen om die technologieën toe te passen. Daarbij ben je continu op zoek naar nieuwe IT-trends.

JOUW OPLEIDING, JOUW LAPTOP, JOUW TOEKOMST

Voor je opleiding beschik je over je eigen laptop. Ben je op zoek naar een robuuste en snelle laptop die voldoende performant is voor al je taken? Neem een kijkje op odisee.academicshop.be

  • 3 jaar lang servicegarantie binnen de 24 uur
  • Vervangtoestel inbegrepen
  • Prijs/kwaliteit het beste aanbod
  • Techniekers die je bijstaan - op kot, op school of bij je thuis

Laptop nodig?

Lees de brochure

Bekijk een sneakpeek van ons studiemateriaal

Studiemateriaal

Leer ons kennen

Onze opleiding wordt gekenmerkt door een gemotiveerd en sterk lectorenteam, een inspirerende en vlot bereikbare campus in het hartje van onze hoofdstad en een doorgedreven studie- en
studentenbegeleiding. Samen met het werkveld ontwikkelden we een nieuw curriculum dat je de kans geeft om zelf te kiezen welk IT-profiel het sterkst bij je aansluit en je daarin te verdiepen van bij de start. Volg het laatste nieuws van onze opleiding via onze Facebook-pagina!

Focus op praktijk

Bij ons maak je oefeningen gebaseerd op reële contexten die je technisch stevig laten nadenken. Theorie krijg je niet in de aula, maar enkel ter ondersteuning rechtstreeks in de labo’s. Daarnaast verwerf je ook bedrijfskundige competenties en word je klaargestoomd om zelfstandig te functioneren in een bruisende businesswereld. 

96,3% van de afgestudeerden is na 1 jaar aan het werk

Jij staat centraal!

Dankzij onze doorgedreven studentenbegeleiding.

Stuvo+
Jouw docent = jouw coach

Tijdens je opleiding heb je van heel dichtbij contact met je docenten. Ze zijn je coach en werken heel persoonlijk met je samen. Als je werkt aan een project staan ze steeds klaar met feedback of een antwoord op je vragen. 

Stap voor stap naar de werkwereld

Tijdens praktijkgerichte projecten leer je plannen maken en in team werken. Naarmate de opleiding vordert, krijg je steeds meer kansen om werkveldervaring op te doen. Eerst door een groepswerk gelinkt aan een bedrijfsopdracht, later in de opleiding door een semester stage in het binnen- of buitenland. We doen er alles aan om je op te leiden tot een polyvalente, open en proactieve informaticus. 

Met een graduaatsdiploma starten aan de bachelor?

Heb jij succesvol jouw Graduaat in de informatica (Programmeren of Systeem- en Netwerkbeheer) behaald? Fijn zo! Bij ons kan je kiezen voor een vervolgtraject van 90 studiepunten om te groeien naar een diploma professionele Bachelor in de Toegepaste Informatica. Via een persoonlijke trajectbegeleiding bekijken we samen wat vrijgesteld kan worden en waarin je nog moet groeien. We streven ernaar jouw studietijd te beperken tot 1,5 jaar.

Kwaliteitsvol onderwijs

Daar staan we voor!

Meer info

Dit is een OKOT-opleiding

Ook onze opleidingspartner Edu organiseert verschillende infosessies

OKOT: OnderwijsKwalificerend OpleidingsTraject

Deze opleiding is door VDAB erkend als OKOT-opleiding. Als je bij de VDAB bent ingeschreven als werkzoekende en je voldoet aan een aantal voorwaarden, kun je deze opleiding volgen met behoud van je werkloosheidsuitkering en zonder beschikbaar te moeten zijn voor de arbeidsmarkt. De kosten voor de opleiding worden terugbetaald door VDAB.

Lees hier meer