Odisee onderneemt

Join de Odisee Ondernemersclub

Ga naar Facebook

Word ondernemer met Odisee

Bij Odisee willen we ondernemen stimuleren. Dus geven we onze studenten de kans om kennis te maken met de wereld van de ondernemer. Workshops, seminaries, getuigenissen, werken rond cases, het statuut student-ondernemer, het attest bedrijfsbeheer en het uitwerken van een businessplan zijn hier voorbeelden van. Het is ook mogelijk om een eigen zaak op te starten in de context van stage en bachelorproef.

Vragen? Starten met ondernemen?

Stel je vraag!

Zo zit ondernemerschap in je opleiding

In heel wat opleidingsprogramma’s van Odisee wordt aandacht besteed aan ondernemerschap en ondernemingszin. Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw opleiding?

Meer info

Haal je getuigschrift basiskennis bedrijfsbeheer

Als je reeds tijdens het volgen van je bacheloropleiding met een zelfstandige activiteit wilt beginnen, in hoofdberoep of in bijberoep, dan moet je in het bezit zijn van een getuigschrift dat je basiskennis bedrijfsbeheer aantoont. Bij Odisee bieden we je de kans om dat attest versneld te behalen. Vanaf 1 september 2018 is het niet langer nodig om een attest bedrijfsbeheer te hebben om te kunnen starten. Meer info volgt.

Meer info

Onderzoek naar ondernemen

Het Studiecentrum voor Ondernemerschap Odisee (SVO) bestaat meer dan 30 jaar en is daarmee het oudste studiecentrum in België in het onderzoeksdomein van ondernemerschap. Het SVO verricht op een onafhankelijke wijze wetenschappelijk onderzoek naar ondernemerschap, met een focus op familiebedrijven en kmo’s. De opgedane kennis over ondernemerschap vloeit terug naar het onderwijs en naar ondernemers en beleidsmakers.

Meer info

Sharlène is student-ondernemer

Fabrice richtte een eigen zaak op

Trust your skills