Wat na je opleiding Ontwerp- en productietechnologie?

Opleiding van je dromen gevonden?

Inschrijven

Ik schrijf me in!

Werken als ontwerp- en producttechnoloog

Het ontwerp, de installatie, het programmeren, het testen en corrigeren/afregelen van machines en geautomatiseerde processen behoort tot jouw domein. Ook een job als tekenaar of ontwerper, als werkplaatsverantwoordelijke of verantwoordelijke kwaliteit of veiligheid in een commerciële of technische dienst liggen binnen handbereik.

Wist je dat 97,4% van de afgestudeerden na 1 jaar al aan het werk is?

Verder studeren

Frederick, Commercieel afgevaardigde bij Fullwood-Packo

“Ik geef advies en verkoop technische producten. Ik kan de technische achtergrond uit de opleiding goed gebruiken: bij het advies over melkkoeling komt thermodynamica van pas en bij een melkrobot gaat het vaak over automatisering.”

Afgestudeerd?

Hoe ziet je job eruit?

Verschillende sectoren hebben nood aan Ontwerp- en productietechnologen: de staalen machinebouw, de auto-industrie, de kunststofverwerkende industrie, de chemische industrie, ... Het ontwerp, de installatie, het programmeren en regelen van machines en geautomatiseerde processen behoren tot jouw domein. Ook een job als tekenaar of  verantwoordelijke kwaliteit of veiligheid ligt binnen handbereik. Je kunt ook als leraar in het technisch onderwijs aan de slag. Kortom: jobmogelijkheden genoeg!

Waar kun je aan de slag?
1
Engineering
2
Ontwerp
3
Onderhoud van machines
4
Aankoop en verkoop van technische goederen
5
Research & Development

Bijvoorbeeld in de staalsector

6
Werkvoorbereiding
7
Advies en opleiding

Infodagen

Meer te weten komen?

Ik kom

Knelpuntberoep

Met een diploma Ontwerp- en productietechnologie op zak, vind je gegarandeerd snel werk. Afgestudeerde studenten Ontwerp- en productietechnologie zijn namelijk heel gegeerd op de arbeidsmarkt, omdat het nog steeds een knelpuntberoep is. Haast al onze studenten hebben zelfs al een job nog voor ze afgestudeerd zijn.