Terug naar overzicht

Opleiding Optiek en optometrie

Meer weten over onze opleidingen?

VRAAG JE BROCHURE AAN!

Flinke portie techniek

De opleiding Optiek en optometrie leidt je op tot opticien-optometrist, de specialist van het visueel systeem. Help je graag mensen, maar hou je ook van een flinke portie techniek? Lees dan zeker verder! Opticien-optometrist worden kan op hogeschoolniveau in Vlaanderen alleen bij Odisee.

Geleidelijk inzoomen

Het modeltraject van de opleiding Optiek en optometrie telt drie jaar en zoomt geleidelijk in op het vakgebied. Eerst verwerf je de basiskennis die elke gezondheidswerker nodig heeft. Daarna begeef je je op het terrein van de opticien-optometrist. Zo verwerf je de nodige vaardigheden en de juiste houding om in de beroepspraktijk te stappen.

Aan de slag met je diploma

Opticien-optometrist is een boeiend en veelzijdig beroep. Je bent in de eerste plaats een visueel zorgverlener en een specialist van het zicht en van de verbetering ervan. Je helpt mensen beter zien en bovendien beschik je ook over de technische vaardigheden om preventief mee te werken aan een beter visueel functioneren.

Jobmogelijkheden

A little help?

Vraag individuele begeleiding voor een goede studieplanning

STUDIEBEGELEIDING

Inschrijven?

Schrijf je in!
Go international

Odisee goes international

Studeren, stage lopen of deelnemen aan projecten over de grens

GO INTERNATIONAL
6
Troeven
1
Jobzekerheid

De opleiding Optiek en optometrie kun je in Vlaanderen op hogeschoolniveau enkel aan Odisee volgen. Na je studies heb je dan een uitzonderlijk en daarom zeer gewild diploma in handen, met gegarandeerd snel werk.

2
Persoonlijke begeleiding

Gezondheidsmedewerkers staan voortdurend stil bij hun handelen en denken na over wie ze als professional zijn. Dat is niet zo eenvoudig. Maar we begeleiden je om dit reflecteren onder de knie te krijgen. Het helpt je ook om je opleiding en loopbaan zelf in handen te nemen. Leren reflecteren maakt deel uit van de leerlijn 'Persoonlijk OntwikkelingsPlan' (POP).

3
Schitterend visitatierapport

De opleiding Optiek en optometrie van Odisee kreeg een schitterend visitatierapport van de Vlaamse Hogescholenraad. Het bewijs dat je bij ons een sterke opleiding volgt die toekomstgericht is.

4
Persoonlijke begeleiding

Je staat er bij je studie niet alleen voor. Studiebegeleiding vinden wij heel belangrijk, vooral voor de studenten in het eerste jaar. Wist je trouwens dat onze begeleiding als excellent werd beoordeeld? Je kunt steeds een beroep doen op je eerstejaarscoördinator die je helpt bij je studie en we voorzien extra begeleiding voor het vak wiskunde.

5
Zuurstof in je opleiding

De aanpak waarbij je kunt rekenen op veel ondersteuning, maar tegelijk ook je opleiding zelf kunt sturen, noemen we ‘Zuurstof in je opleiding’We passen hem toe in alle opleidingen Gezondheidszorg van Odisee.

6
Studeren te midden van de praktijk

Als je Optiek en optometrie volgt aan Odisee, dan studeer en oefen je op de Campus Brussel - Terranova te midden van echte welzijns- en gezondheidsdiensten.  Op de tweede verdieping bevindt zich het compleet uitgeruste skillsllab, waar de toekomstige opticiens-optometristen de kneepjes van het vak kunnen leren.

Floriane loopt momenteel drie maanden stage in Ghana. Ze assisteert er oogartsen in de Eye Clinic. "We leren allemaal van elkaar bij. Voor mij is het bijvoorbeeld interessant om te zien hoe je met minder of verouderd materiaal ook kunt werken. Aan hen probeer ik vooral het hygiënische aspect van medisch onderzoek bij te brengen.”

Oud-studente Ruth vertelt

"Ik geef bijscholing over multifocale contactlenzen"

Ruth Allaert heeft net haar diploma Optiek en optometrie op zak en geeft, in de optiek waar ze werkt, zelf al bijscholingen. "Ik leg tijdens informatieavonden de voordelen van multifocale contactlenzen uit. Er bestaat nog heel wat onwetendheid, zowel bij klanten die nog nooit lenzen droegen als bij huidige lensdragers. De informatieavond verlaagt de drempel om het toch eens te proberen."

Kwaliteitsvol onderwijs

Daar staan we voor!

Meer info

Kom naar de infodag van 17.03.2018

Alle velden zijn verplicht