Terug naar overzicht

Afstudeerrichting Health care management

Welkom van 10u tot 14u

Zaterdag 6 maart digitale infodag

Info en aanmelden

Ondersteun een medisch team

Een Health care manager waakt erover dat een medisch team alle ondersteuning krijgt die het nodig heeft. Het is de man of vrouw die ervoor zorgt dat het juiste dossier er op het juiste moment is, dat onderzoeksprogramma’s volgens plan verlopen, dat de huisartsenvergadering efficiënt voorbereid is, dat de infofolders up-to-date zijn en dat patiënten een warm onthaal en hartelijke begeleiding krijgen bij hun verblijf in een ziekenhuis. Bij Odisee bereiden we je optimaal voor op die veelomvattende taak.

3 vakken in de kijker

1
Medische terminologie

In dit vak leer je correct medisch taalgebruik te hanteren. Zo kun je je later op de werkvloer correct uitdrukken en kun je in overleg gaan met medisch personeel, patiënten, klanten en leveranciers binnen de medische sector

2
Anatomie en pathologie

Als Health care manager kom je naast je administratieve taken in contact met jargon van bepaalde ziektebeelden. Tijdens de opleiding dompelen we je dan ook onder in de wondere wereld van anatomie en ziekteleer.

3
eHealth

Ken je activity trackers? Dat zijn apparaatjes die o.a. je dagelijks stappentotaal, hartslag en aantal verbrande calorieën bijhouden. De gegevens van zulke apparaten zullen in de toekomst bijdragen tot ieders gezondheid. Handig, maar voor het zover is, moeten die data eerst op een beveiligde manier verwerkt kunnen worden. Een uitdaging voor toekomstige Health care managers. 

Ontdek Organisatie en management aan hogeschool Oidsee

Ontdek Health Care Management aan hogeschool Odisee

Zo maak je je studiekeuze!

Ga internationaal

Elk jaar verwelkomen we gaststudenten uit buitenlandse partneruniversiteiten. Tussen pot en pint oefen je met hen je vreemde talen. Buitenlandse gastdocenten verzorgen af en toe seminaries en colleges. Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan een uitwisseling deelnemen. In het derde jaar krijg je de kans om een deel van je opleiding in het buitenland te volgen. Handig, want een internationale stage is een troef op je cv. 

Go international

Na je diploma?

Wist je dat 100% van de afgestudeerden na 1 jaar al aan het werk is?

Aan de slag en verder studeren!

Als afgestudeerde office manager kun je in heel veel sectoren terecht, van administratie, over sales, Human Resources, aankoop tot de culturele sector... Als Health care manager kun je ook terecht in ziekenhuizen, huisartspraktijken, farmabedrijven, arbeidsgeneeskundige diensten, diensten hospitalisatieverzekering, tandartspraktijken, dierenartspraktijken ... Je kunt ook verder studeren.

Aan de slag of verder studeren?

Persoonlijke begeleiding

1
Je bent geen nummer

Bij Odisee ben je geen nummer. We houden de groepen bewust klein zodat het contact tussen docenten en studenten laagdrempelig blijft. 

2
Persoonlijke begeleiding

Daarnaast zetten we ook in op persoonlijke begeleiding. Dat doen we aan de hand van permanente evaluatiemomenten, kennismakingsactiviteiten en coachingsessies voor eerstejaars, feedbackgesprekken met persoonlijk advies, bedrijfsbezoeken, sollicitatietraining en rondetafelgesprekken. Heb je nood aan meer ondersteuning, dan ben je welkom in het monitoraat Frans/Engels voor meer tips en begeleiding door de vakdocent. 

3
Weg met de kloof tussen studenten en docenten

We kiezen bewust niet voor één grote opleiding op één campus, maar voor twee (quasi dezelfde) opleidingen verspreid over twee campussen. Dat zorgt ervoor dat de docenten je kennen. Met je vragen kun je dus altijd bij hen terecht en omgekeerd  spreken ze je op je sterktes aan, want ze weten dat je in een muziekband speelt of dat je cursussen geeft bij het Rode Kruis.

4
Examenresultaten volgen we op

Je examenresultaten volgen we individueel op zodat we jouw traject samen met jou perfect op je noden en wensen kunnen afstemmen. En daarbij betrekken we het volledige docententeam. Een vertrouwensband vinden we nu  eenmaal heel belangrijk.

65% van de starters stroomt door naar het 2de jaar

Ga 100% voor je eigen talent!

Odisee probeert met een gerichte aanpak de talenten van de studenten ten volle te benutten. Bij opdrachten geven we altijd gerichte feedback. We moedigen studenten aan om hun talenten in te zetten. Als ze dat doen, stijgen ze soms boven zichzelf uit. Via het persoonlijk ontwikkelingsplan leren studenten hun eigen sterktes te benoemen. In de POP-sessies staan we stil bij de ‘lessons learnt’. Met die werkwijze ontdekken we welke job en welke context optimaal aansluiten bij jouw profiel. 

Kwaliteitsvol onderwijs

Daar staan we voor!

Meer info