Terug naar overzicht

Organisatie en management

Welkom van 10u tot 14u

Zaterdag 6 maart digitale infodag

Info en aanmelden

Best geïnformeerde medewerker van het bedrijf

Zitten communiceren en organiseren je in het bloed? Wil je betrokken zijn bij het beleid of een onmisbare rol opnemen bij de communicatie, de organisatie en de budgettering van een event? Dan is dit dé opleiding voor jou. Office managers behoren tot de best geïnformeerde medewerkers van een bedrijf omdat ze dagelijks in contact staan met collega’s, klanten en bezoekers. Ze communiceren vlot in verschillende talen, sturen projecten aan, beheren de agenda en organiseren vergaderingen en evenementen. Ze spelen als co-manager een centrale rol op de werkvloer. 

De opleiding Office Management heet voortaan Organisatie en Management (naamswijziging onder voorbehoud van goedkeuring door de Vlaamse overheid).

2
campussen

Je volgt les op Campus Aalst of Campus Brussel. 

Meer over Campus Aalst 

Meer over Campus Brussel

We staan voor je klaar

Op zoek naar studiekeuzeadvies?

SOS studiekeuze

Onmisbaar in elke organisatie

Organisatie en management is opgebouwd rond de vier rollen die je later vervult in een organisatie: comanager, communicator, informatiebeheerder en organisator. Bedrijven staan te springen voor starters met jouw vaardigheden. Office managers zijn veelzijdige duizendpoten met een gevarieerde job. De ene dag organiseer je een internationale videoconferentie, de volgende dag verbaas je je collega’s met een bedrijfsevenement. Afwisseling troef!

2
afstudeer- richtingen

Business & languages

Meer weten

Health care management

Meer weten

Iets voor jou?

1
Je houdt van communiceren, talen leren en onderhandelen.
2
Je kunt goed organiseren en plannen.
3
Je werkt graag op een computer.
4
Je wilt later werken in een organisatie, al dan niet met een internationale uitstraling.
5
Je hebt interesse in de medische en farmaceutische sector.

Schrijf je eigen verhaal

Kun je je vinden in vier of meer stellingen?

Inschrijven

Infodag

Ik kom

Ga internationaal

Elk jaar verwelkomen we gaststudenten uit buitenlandse partneruniversiteiten. Tussen pot en pint oefen je met hen je vreemde talen. Buitenlandse gastdocenten verzorgen af en toe seminaries en colleges. Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan een uitwisseling deelnemen. In het derde jaar krijg je de kans om een deel van je opleiding in het buitenland te volgen. Handig, want een internationale stage is een troef op je cv. 

Go international

Luka Roeland, Studente Organisatie en management

Ons curriculum is heel uitgebreid: bedrijfsorganisatie, marketing, HRM, Excel, Word, ICT, talen, boekhouding... We krijgen echt een beetje van alles en worden goed voorbereid op een job.

Ontdek Organisatie en management aan hogeschool Oidsee

Ontdek Health Care Management aan hogeschool Odisee

Zo maak je je studiekeuze!

Na je diploma?

Wist je dat 100% van de afgestudeerden na 1 jaar al aan het werk is?

Aan de slag en verder studeren!

Als afgestudeerde office manager kun je in heel veel sectoren terecht, van administratie, over sales, Human Resources, aankoop tot de culturele sector... Als Health care manager kun je ook terecht in ziekenhuizen, huisartspraktijken, farmabedrijven, arbeidsgeneeskundige diensten, diensten hospitalisatieverzekering, tandartspraktijken, dierenartspraktijken ... Je kunt ook verder studeren.

Aan de slag of verder studeren?

Persoonlijke begeleiding

1
Je bent geen nummer

Bij Odisee ben je geen nummer. We houden de groepen bewust klein zodat het contact tussen docenten en studenten laagdrempelig blijft. 

2
Persoonlijke begeleiding

Daarnaast zetten we ook in op persoonlijke begeleiding. Dat doen we aan de hand van permanente evaluatiemomenten, kennismakingsactiviteiten en coachingsessies voor eerstejaars, feedbackgesprekken met persoonlijk advies, bedrijfsbezoeken, sollicitatietraining en rondetafelgesprekken. Heb je nood aan meer ondersteuning, dan ben je welkom in het monitoraat Frans/Engels voor meer tips en begeleiding door de vakdocent. 

3
Weg met de kloof tussen studenten en docenten

We kiezen bewust niet voor één grote opleiding op één campus, maar voor twee (quasi dezelfde) opleidingen verspreid over twee campussen. Dat zorgt ervoor dat de docenten je kennen. Met je vragen kun je dus altijd bij hen terecht en omgekeerd  spreken ze je op je sterktes aan, want ze weten dat je in een muziekband speelt of dat je cursussen geeft bij het Rode Kruis.

4
Examenresultaten volgen we op

Je examenresultaten volgen we individueel op zodat we jouw traject samen met jou perfect op je noden en wensen kunnen afstemmen. En daarbij betrekken we het volledige docententeam. Een vertrouwensband vinden we nu  eenmaal heel belangrijk.

65% van de starters stroomt door naar het 2de jaar

Ga 100% voor je eigen talent!

Odisee probeert met een gerichte aanpak de talenten van de studenten ten volle te benutten. Bij opdrachten geven we altijd gerichte feedback. We moedigen studenten aan om hun talenten in te zetten. Als ze dat doen, stijgen ze soms boven zichzelf uit. Via het persoonlijk ontwikkelingsplan leren studenten hun eigen sterktes te benoemen. In de POP-sessies staan we stil bij de ‘lessons learnt’. Met die werkwijze ontdekken we welke job en welke context optimaal aansluiten bij jouw profiel. 

Kwaliteitsvol onderwijs

Daar staan we voor!

Meer info

Vier jobs na Organisatie en management

Bekijk nog 3 jobs...

Brochure

Jennifer is recruiter bij EY

"Als Office manager word je een kei in organisatie en talen."