Terug naar overzicht

Afstandsonderwijs

Welkom van 10u tot 14u

Zaterdag 6 maart digitale infodag

Info en aanmelden

Organisatie en management in afstandsonderwijs

Wil je een bachelordiploma Organisatie en management, maar kun je om een of andere reden geen voltijdse dagopleiding volgen? Dan biedt afstandsonderwijs misschien een uitweg. Je kiest tussen twee profielen: Business & languages en Health care management. De inhoud van de opleiding verschilt niet van de dagopleiding en je ontvangt na afloop ook hetzelfde diploma. Je studeert deze opleiding in Aalst.

Meer weten?

Infomomenten

Iets voor jou?

  • je werkt als administratief bediende en wilt via hoger afstandsonderwijs een bachelordiploma Organisatie en management behalen.
  • je werkt als verpleegkundige en wilt omscholen naar een meer administratieve functie.
  • Je werkt of hebt al een di­plo­ma ho­ger on­der­wijs, maar je wil je her­oriën­te­ren?

Inschrijven

schrijf je in!

Examens en stage

Je examens vinden plaats tijdens de kantooruren, telkens op de maandagen van de maanden januari en mei/juni. Voor een aantal vakken kun je vervroegd examen afleggen in oktober en maart. Om de examenlast te spreiden kun je voor de meeste vakken bovendien aansluiten bij de examens van de dagstudenten. In de laatste fase van je opleiding staat een stage van drie maanden op het programma. Heb je relevante ervaring, dan kun je stageduurvermindering krijgen. De plaats en timing van de stage kunnen we afstemmen op je persoonlijke situatie.

Praktische organisatie

Je stelt samen met de studietrajectbegeleider een studiepakket samen en stemt dat af op de tijd die je kunt vrijmaken om te studeren. Je beslist daarbij zelf hoeveel cursussen je opneemt. De theoretisch georiënteerde opleidingsonderdelen studeer je voornamelijk door zelfstudie. Dankzij aangepast leermateriaal en onze doelgerichte aanpak kun je je met een minimum aan contactmomenten voorbereiden op de examens, die gegroepeerd zijn op drie maandagen in januari. Gedetailleerde schikkingen worden ruim vooraf bekendgemaakt. Tijdens een startsessie krijg je het studiemateriaal, een introductie in de digitale leeromgeving Toledo en een inleiding tot de opleidingsonderdelen die je opneemt. Op Toledo vind je voor elke cursus een studiewijzer. Zo kun je maximaal zelfstandig aan de slag.

Leo Jansegers

Leo Jansegers legt uit

Afstandsonderwijs in het studiegebied Bedrijfskunde

Bekijk het filmpje