Terug naar overzicht

Opleiding Postgraduaat Palliatieve zorg

Iets voor jou?

Schrijf je in!

Het postgraduaat in de Palliatieve zorg is een maatschappelijk relevante en kwaliteitsvolle opleiding in Vlaanderen en Brussel. Een moderne gezondheidszorg betekent niet alleen mensen proberen te genezen. Het betekent ook een intense zorg voor mensen in een onomkeerbaar stadium van hun ziekte, die geen kans meer hebben op genezing.

Je studeert op de Campus Brussel Terranova van Odisee, en op Campus Jette van de Erasmushogeschool.

Multidisciplinair karakter

Het postgraduaat in de Palliatieve zorg maakt van jou een uitverkoren verpleegkundige voor patiënten, artsen en andere hulpverleners. Zo kun je een voortrekker worden in de uitbouw van het palliatieve aanbod in je werkomgeving. De verpleegkundige bekleedt een centrale plaats.

Overgang van cure naar care

De opleiding richt zich tot verpleegkundigen (Bachelor en HBO5) die inzicht en vaardigheden willen verwerven in het palliatieve zorgconcept. De opleiding is een samenwerking tussen drie partners: Odisee, Erasmushogeschool Brussel en Forum Palliatieve Zorg. Zorgverstrekkers kunnen zich via deze opleiding de overgang van cure naar care eigen maken. Er is immers een grote nood aan palliatieve deskundigen in ziekenhuizen, woon- en zorgcentra, in de thuiszorg en de dagcentra.

A little help?

Vraag individuele begeleiding voor een goede studieplanning

STUDIEBEGELEIDING

Meer weten?

Infomomenten
Go international

Odisee goes international

Studeren, stage lopen of deelnemen aan projecten over de grens

GO INTERNATIONAL