Terug naar overzicht

Secundair onderwijs: één onderwijsvak

Meer weten over onze opleidingen?

Vraag je brochure aan!

Je hebt al een diploma Kleuteronderwijs, Lager onderwijs of Secundair onderwijs? Je vulde je bachelor- of masterdiploma aan met een lerarendiploma (GPB, SLO, AILO of gelijkgesteld)? Dan kun je bij Odisee versneld het diploma Secundair onderwijs behalen voor één onderwijsvak. Je studieduur hangt af van je persoonlijke situatie.

2
Campussen

Bij Odisee studeer je Secundair onderwijs met één onderwijsvak in Brussel (Campus Brussel) of in Sint-Niklaas (Campus Waas). Secundair onderwijs studeren bij Odisee is een ideale carrièrestart.

Campus Brussel

Campus Waas Sint-Niklaas

Heel snel lesgeven in het secundair

Geschiedenis, Frans, Aardrijkskunde of een ander onderwijsvak geven aan scholieren in het secundair onderwijs, het zegt je wel wat? Als je al een onderwijsdiploma hebt, kun je bij Odisee heel snel een bachelordiploma Secundair onderwijs behalen en ben je helemaal klaar om één onderwijsvak te geven. Dat is nieuw. Wie niet de juiste vooropleiding heeft, kiest twee onderwijsvakken en heeft na drie jaar een diploma.

Volwaardig diploma

Je verwerft een volwaardig bachelordiploma dat je onderwijsbevoegdheid geeft in de eerste twee graden van het algemeen en technisch secundair onderwijs, alsook in alle graden van het beroepssecundair onderwijs (afhankelijk van het onderwijsvak).

A little help?

Vraag individuele begeleiding voor een goede studieplanning

STUDIEBEGELEIDING

Meer weten?

Infomomenten
Go international

Odisee goes international

Studeren, stage lopen of deelnemen aan projecten over de grens

GO INTERNATIONAL

In één jaar of gespreid?

Gezien je basisdiploma kun je daarenboven rekenen op heel wat vrijstellingen zodat je slechts een kleine 60 studiepunten moet behalen. Je studieduur hangt af van je persoonlijke situatie.

 

Nieuw!

Verplichte instaptoets voor de Lerarenopleiding

Instaptoets Lerarenopleiding?

Vanaf dit jaar moeten studenten die zich willen inschrijven voor een lerarenopleiding in heel Vlaanderen deelnemen aan een verplichte, maar niet-bindende instaptoets. De resultaten zijn niet bepalend om je te kunnen inschrijven, maar je moet de toets wel afgelegd hebben.

Ik wil meer weten!