Odisee-studenten Campus Dilbeek nemen deel aan Special Olympics in Abu Dhabi

Wij schrijven ons verhaal

Lees alle verhalen

Daan De Block (20) en Stan Tielemans (20) studeren Secundair onderwijs (Lichamelijke opvoeding en Bewegingsrecreatie) aan hogeschool Odisee, Campus Dilbeek. Deze week treden ze in Abu Dhabi aan op de Special Olympics, de vierjaarlijkse Olympische Spelen voor mensen met een verstandelijke beperking. “Samen met enkele oud-studenten van Odisee spelen we bij het unified voetbalteam. Dat is samengesteld uit voetballers met en zonder een beperking.”

Stan en Daan maken deel uit van de Belgische delegatie op de Special Olympics World Games als zogeheten unified partners. “Dat betekent dat we als begeleider meespelen in het team van de sporters met een beperking. We vinden het geweldig dat we hen op die manier naar een hoger niveau kan tillen. Samen gaan we voor een gouden medaille in Abu Dhabi”, aldus de studenten. (lees verder onder de foto)

“Door personen met én zonder verstandelijke beperking in één team te laten sporten, bevorderen we de sociale inclusie”, zegt Bart De Nul, opleidingshoofd Secundair onderwijs aan Odisee Campus Dilbeek. “We stimuleren onze studenten om zich voor deze mensen in te zetten. Zo doorbreken we het taboe rond beperkingen en leren we van elkaar.”

De Special Olympics vinden van 14 tot 21 maart plaats in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten). Ruim 7.500 atleten uit 190 landen geven er het beste van zichzelf. De atleten van Special Olympics Belgium (SOB), de Olympische organisatie voor Belgische atleten met een verstandelijke beperking, treden aan in 14 sportdisciplines.

Foto’s

Op de Facebookpagina https://www.facebook.com/UnifiedFootballAbuDhabi2019/ is nog meer info en beeldmateriaal te vinden.

Meer info