Terug naar overzicht

Afstandsonderwijs

Start in 2019

Door een curriculumhervorming kun je de opleiding Verpleegkunde tijdelijk niet volgen in afstandsonderwijs. We starten opnieuw in september 2019. 

Verpleegkunde in afstandsonderwijs

Wil je een bachelordiploma Verpleegkunde, maar kun je om een of andere reden geen voltijdse dagopleiding volgen? Dan biedt afstandsonderwijs misschien een uitweg. De inhoud van de opleiding verschilt niet van de dagopleiding. Je ontvangt na afloop ook hetzelfde diploma.

Droom je van die carrièreswitch die je al zo lang uitstelt of wil je eindelijk verder studeren? Heb je een HBO5-diploma Verpleegkunde en wil je graag doorgroeien naar bachelorniveau? Ben je vroedvrouw, maar wordt je aangetrokken door het verpleegkundig beroep? Wij gaan graag met jou op zoek hoe je, rekening houdend met je gezin en je werk, ook nog de regie over een studie Verpleegkunde in handen kunt nemen. We bieden je de mogelijkheid om op je eigen tempo de bacheloropleiding Verpleegkunde te combineren met jouw persoonlijk verhaal. 

Niet in 2018!

Door een curriculumhervorming kun je de opleiding Verpleegkunde tijdelijk niet volgen in afstandsonderwijs. We starten opnieuw in september 2019. 

Studieprogramma

Verpleegkunde telt 240 studiepunten, gespreid over minstens vier academiejaren.

"Ik kreeg veel vrijheid om mijn stage te organiseren"

"Het afstandsleren gaf me veel vrijheid om zaken naar mijn eigen inzicht te organiseren en te plannen. Dat werd vooral tijdens de stages zichtbaar. Zolang ik me maar aan de afspraken hield en binnen de vooropgestelde kaders bleef. De sleutel om werken en leren succesvol te combineren? Tot op het bot gemotiveerd zijn én een sterke wil hebben om het diploma te behalen."

Nicole Vanlaerhoven, afgestudeerd in 2016, Verpleegkundige Intensieve zorgen UZA