Wat na je opleiding Verpleegkunde?

Opleiding van je dromen gevonden?

Inschrijven

Ik schrijf me in!

Werken als verpleegkundige

Je kunt aan de slag in ziekenhuizen, woon- en zorgcentra en andere zorginstellingen. Maar ook bij gespecialiseerde artsen om poliklinische raadplegingen of privéconsultaties te ondersteunen. Een actieterrein dat voortdurend aan belang wint, is de thuiszorg. In die sector kun je in dienst treden van een organisatie of zelfstandig aan de slag gaan. Ben je echt avontuurlijk aangelegd, dan kun je ook solliciteren bij hulporganisaties die een steentje bijdragen in ontwikkelingslanden of oorlogsgebieden. Maar ook in eigen land biedt de zorgsector voldoende uitdaging.

Wist je dat 99,3% van de afgestudeerden na 1 jaar al aan het werk is?

Verder studeren

Afgestudeerd?

Waar kun je aan de slag?

Na vier jaar ben je klaar om als verpleegkundige in een breed werkveld aan de slag te gaan. De mogelijkheden zijn quasi onbeperkt, want je kunt in een waaier aan zorgdomeinen terecht: in ziekenhuissettings, woonzorgcentra, bij gespecialiseerde artsen, in de thuiszorg, bedrijfssector, het onderwijs of als zelfstandige.

Infodag

Meer te weten komen?

Ik kom

Op ziek zijn staat geen leeftijd

Tussen geboorte en dood kunnen er duizend-en-een redenen zijn waarom iemand zorg nodig heeft. Als verpleegkundige verleen je zorgen aan mensen met uiteenlopende problemen. Sommige cliënten hebben acute lichamelijke klachten, andere zijn chronisch ziek of kampen met psychologische problemen.