Terug naar overzicht

Afstandsonderwijs

Overtuigd van je studiekeuze?

Schrijf je in!

Inschrijven

Voedings- en dieetkunde in afstandsonderwijs

Aan Odisee kun je Voedings- en dieetkunde volgen in afstandsonderwijs. Dat is geschikt voor wie werk, gezin en studie wenst te combineren. De inhoud van de opleiding verschilt niet van de dagopleiding en je ontvangt na afloop hetzelfde diploma.

De opleiding Voedings- en dieetkunde in afstandsonderwijs richt zich tot volwassenen die geen voltijds dagonderwijs kunnen volgen: je werkt (deeltijds) en/of hebt een gezin, of je hebt vroeger niet gestudeerd en je wilt die gemiste kans goedmaken. Misschien werk je al in de zorg- of (para)medische sector zonder passend diploma. Uiteraard ben je geïnteresseerd in voeding en gezondheid en ben je communicatief ingesteld. Je wilt dan ook graag het diploma van diëtist verwerven.

Lees de brochure

Meer weten?

Infomomenten

Iets voor jou?

Je bent je geïnteresseerd in voeding en gezondheid en communicatief ingesteld.

Misschien werk je al in de zorg- of medische sector zonder passend diploma.

Traject op maat

De opleiding van 180 studiepunten wordt gespreid over meerdere jaren afhankelijk van je mogelijkheden. Bekijk hier het standaard studieprogramma/uurrooster. Reken op een termijn van 4,5 tot 6 jaar om je diploma te behalen. Tijdens een intakegesprek met de studietrajectbegeleider stippelen we je individueel traject uit. Je kunt studieduurverkorting krijgen wanneer je reeds relevante studies of praktijkervaring achter de rug hebt. 

Studieprogramma en uurrooster

Combinatie zelfstudie en contactmomenten

De theorievakken verwerf je via een cursus, een studiewijzer en onze digitale leeromgeving. Per semester heb je 2 contactmomenten 's avonds waarop je vragen kunt stellen aan de docenten. Voor enkele vakken is aanwezigheid op deze contactmomenten verplicht omdat interactie noodzakelijk is. Voor de praktijksessies moet je verplicht aanwezig zijn. Data en uren krijg je bij de start van het academiejaar. Dit betekent gemiddeld 2 avonden labo per week (van 17 tot max. 22 uur)

Examens en stage

Je examens zijn tijdens de kantooruren, samen met die van de dagstudenten. Het laatste semester van je opleiding omvat je bachelorproef en je stage. In totaal loop je 16 weken voltijds stage (per uitzondering deeltijds). Je kunt beslissen om je stage te spreiden door ze op te splitsen in 2 stageperiodes van 5 weken en één stageperiode van 6 weken. Hierbij dien je wel de vastgelegde stageperiodes te respecteren. Stage lopen tijdens de officiële vakantieperiodes (sluiting instelling) is niet mogelijk.

Betaald educatief verlof

Deze opleiding is erkend in het kader van Betaald Educatief Verlof en vraag je aan bij je werkgever. Dit moet aangevraagd worden vóór 15 oktober. Contact: Sociaalstatuut@odisee.be

Meer info