Verrassende ontdekkingstocht met domotica

Praktijkgerichte workshop rond de mogelijkheden van het KNX-domoticasysteem. Op het einde van de sessie hebben uw leerlingen zelf een huis naar eigen smaak geprogrammeerd!

Elektriciteit – elektronica – domotica – creativiteit - kritisch denken – bewustwording – maatschappij

gratis | contact en inschrijven

Energietechnologie - 18 en 19 januari 2018

Leer de opleiding Energietechnologie van Odisee kennen! Op donderdag 18 en vrijdag 19 januari 2018 kun je een aantal workshops volgen bij Energietechnologie. Uw leerlingen kunnen een workshop kiezen in de voormiddag en in de namiddag. Zo maken ze op één dag kennis met meerdere kennisclusters van de opleiding. Welkom op Technologiecampus Gent! De workshops duren twee uur. U kunt kiezen tussen de volgende tijdstippen: 9u30 tot 11u30; 12u30 tot 14u30; 14u30 tot 16u30.

Green Energy Cycling

We overlopen hoe energie verbruikt en opgewekt wordt en situeren dit in een maatschappelijke context. We gaan na wat we kunnen doen met de energie die opgewekt wordt met een fiets.

gratis | contact en inschrijven

On or off grid: that’s the question

We maken kennis met zon- en windenergie en opslagsystemen. De verschillende aspecten van zowel zonne-energie als windenergie komen aan bod. Wat is de technologie achter die systemen en wat is het verschil tussen on grid en off grid? We bespreken en demonstreren de mogelijkheden.

gratis | contact en inschrijven

Meer vrouwen in de techniek: zo doe je dat!

In deze praktijkgerichte workshop gaan we op zoek naar jouw talent en koppelen dat rechtstreeks aan enkele hands-on oefeningen. 

Techniek - bewustwording – maatschappij

gratis | contact en inschrijven 

Hoe meet je energie?

We bekijken wat energie is en hoe we energieverbruik kunnen meten. Hoe werkt een energiemeter die je gewoon in je stopcontact plugt? We bouwen een spanningsmeter met behulp van Arduino en leds.

gratis | contact en inschrijven

 

Ontdek het Pick & Place-productieproces

We maken kennis met de industriële programmeerautomaat S7-1200 van Siemens en met een didactisch productieproces. De leerlingen maken enkele programma’s aan met de TIA Portal-software, zodat ze een volledig automatisch verwerkingsproces verkrijgen. Het hele proces wordt gevisualiseerd op een scherm.

gratis | contact en inschrijven