Odisee-student kweekt microgroenten in de stad en wint er ondernemersaward mee

Wij schrijven ons verhaal

Lees alle verhalen

Dario Vunckx uit Sint-Agatha-Berchem is student Bedrijfsmanagement (afstudeerrichting Financiën en verzekeringen) aan hogeschool Odisee (Campus Brussel). Voor zijn start-up MicroFlavours wint Dario nu de award Student Start-up of the Year van het ondernemersplatform Startups.be. “MicroFlavours is een moderne stadsboerderij. Ons doel is om grootsteden te voeden met lokaal geteelde groenten.”

Dario woont in Brussel en heeft, zoals zoveel Brusselaars, geen tuin. Daarom ontwikkelde hij een vorm van urban farming. “Ik kwam op het idee om op een andere manier groenten te kweken. Met MicroFlavours creëren we door middel van verticale productie in een gesloten ruimte het perfecte groeiklimaat in de stad. Ons doel is om grootsteden te voeden met lokaal en duurzaam gekweekte verse groenten. We kweken momenteel 12 soorten microgroenten, waaronder miniradijzen en -broccoli. Die leveren we aan tientallen hotels en restaurants in Groot-Brussel. Daarvoor gebruiken we een elektrische bakfiets.”

Student-ondernemer via Odisee

Via Odisee heeft Dario het statuut van student-ondernemer. “Dat geeft me de vrijheid om volop aan mijn onderneming te werken. De Startups.be-award die we nu binnenrijven, is een mooie bewijs dat we met MicroFlavours goed bezig zijn.”


Contact (niet voor publicatie)

Powered by StoryChief